Afbeelding

Voedselbank Oss pakt uitgifte aan

Gezondheid 2.988 keer gelezen

OSS | Het coronavirus heeft ook forse gevolgen voor de Voedselbank voor Oss en Omgeving. Maar de Voedselbank blijft open. De uitgifte wordt wel aangepast zodat deze gegarandeerd blijft voor de mensen die het nodig hebben. Ook wordt nadrukkelijk gekeken naar de gezondheid van de vrijwilligers. Wel ziet de Voedselbank het aanbod van verse producten dramatisch afnemen.  

Maandagmorgen heeft een crisisteam van de Osse Voedselbank besloten tot de nodige maatregelen. Zo wordt de uitgifte van donderdag zodanig aangepast, dat het contact tussen de klanten en de vrijwilligers tot een minimum beperkt wordt. Het pakket wordt deze week in een doos verpakt, die per huishouden overhandigd wordt. Die doos kan alleen met een tasje met verse producten nog uitgebreid worden als er aanbod is. Daarmee kan een klant binnen een paar minuten geholpen worden.  

Het bestuur van de Voedselbank beseft dat hiermee het sociale aspect dat de Voedselbank ook heeft tot een nulpunt wordt teruggebracht. ,,Maar nu staat het verstrekken van een voedselpakket voorop", stelt woordvoerder Henk Snijders. "Op deze manier kunnen we de Voedselbank open houden. Want ook een aantal vrijwilligers heeft aangegeven liever niet aanwezig te zijn tijdens de uitgifte. De gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers is namelijk best hoog. Het bestuur begrijpt hun afweging. Enkele vrijwilligers met een broze gezondheid is aangeraden thuis te blijven. De pakketten zijn wel anders dan we gewend zijn te verstrekken. Verschillende leveranciers hebben aangegeven dat ze deze week geen producten voor ons hebben. Dat is een gevolg van de hamsterwoede van vele Nederlanders. Gelukkig heeft de Voedselbank voor Oss en Omgeving nog een voorraad groenten in blik en glas en andere vervangende producten. En hebben we recent van enkele grote leveranciers mooie levensmiddelen geschonken gekregen.  

Ook enkele restaurants en cafés uit de regio hebben wat verse producten gedoneerd aan de Voedselbank. Die geven we uit aan de gezinnen met kinderen en klanten met een kwetsbare gezondheid. De Voedselbank voor Oss en Omgeving geeft wekelijks 225 voedselpakketten uit. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant