Burgemeester Marieke Moorman. (Foto: Ad Megens)
Burgemeester Marieke Moorman. (Foto: Ad Megens)

Burgemeester gemeente Bernheze: 'Steun hen waar mogelijk, met woord en gebaar'

Algemeen 4.405 keer gelezen

HEESCH | Burgemeester Marieke Moorman van de gemeente Bernheze maakt zich grote zorgen over het coronavirus. Dat laat ze weten in een brief op de website van de gemeente. "Het coronavirus grijpt om zich heen. De besmettingsdichtheid is in onze regio het hoogst van Nederland. Bernheze kleurt met vijf andere gemeenten donkerrood op de besmettingskaartjes.'

Moorman vraagt inwoners om zich aan alle maatregelen te houden. "Alleen op deze manier kunnen we het virus indammen. Het virus verspreidt zich immers niet zelf, maar wij verspreiden het. De cijfers liegen niet, het gaat nog steeds heel hard met de stijging van het aantal besmettingen. Ik begrijp heel goed dat het lastige maatregelen zijn, zeker bij het stralende weer van de afgelopen dagen. Binnen blijven is dan moeilijk. Ik zie de druk oplopen, zorgen toenemen en de verveling toeslaan. Ook bij mij thuis, met een man die thuiskomt met verhalen uit het ziekenhuis waar hij Corona-patiënten verpleegt en twee puberzonen die het lastig vinden de dag door te komen. Ik werk nu veel thuis en ook dat is voor iedereen wennen. We proberen zoveel mogelijk een normaal ritme aan te houden, de kinderen helpen mee met koken en we doen vaker samen een spelletje. Deze tijd vraagt in ons gezin om aanpassing en begrip. Dat zal bij u niet anders zijn.

Doden
"Helaas zijn er in Bernheze inmiddels doden te betreuren als gevolg van het coronavirus. Mijn condoleances en gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Ze vertellen me hoe moeilijk het is, hoe alles anders moet dan je eigenlijk zou willen: zelf in quarantaine moeten, je geliefde niet meer voor de laatste keer mogen verzorgen en afscheid nemen in zeer beperkte kring. Het helpt als we (figuurlijk!) om deze families, en de families van zieken, heen gaan staan. Steun hen waar mogelijk, met woord en gebaar."

Steun
Die steun wil ik ook uitspreken voor de Bernhezer huisartsen, medewerkers van ziekenhuizen in onze regio, thuiszorgmedewerkers en het personeel van onze verpleeg- en verzorgingshuizen. Ze zetten zich onder pittige omstandigheden in voor de gezondheid van kwetsbaren en hulpbehoevenden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant