Appartementen in de Horzak.
Appartementen in de Horzak.

Energiezuinige appartementen Horzak binnenkort te huur

Algemeen 2.126 keer gelezen

OSS | 39 nieuwe appartementen in de Osse wijk Horzak zijn binnenkort te huur. De woningen zijn bestemd voor alle leeftijden, voor gezinnen en voor alleenstaanden. Geïnteresseerden kunnen van 6 tot en met 12 april reageren via www.woonserviceregionaal.nl.

Op de hoek van de Macharenseweg en Spitsbergerweg in Oss komen 24 sociale eengezinswoningen en 39 appartementen zonder gasaansluiting. Dit is het eerste gasloze woningbouwproject in uitvoering in de gemeente Oss. Alle woningen zijn zeer energiezuinig volgens de regels van 'nul op de meter'. De woningen en appartementen krijgen zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en driedubbele beglazing. Appartementen met een woonkamer met open keuken, veel lichtinval door glazen pui, twee slaapkamers en een terras of balkon.

'Geweldige locatie'
Wethouder Joop van Orsouw liet tijdens de officiële start van de bouw al weten erg verheugd te zijn. "Voor het eerst bouwt BrabantWonen gasloos sociale eengezinswoningen en appartementen. Een mijlpaal voor de gemeente Oss. We staan voor een grote woningopgave en er komen nog meer sociale huurwoningen bij. De Horzak is een geweldige locatie. Vlakbij de stad en vlakbij de polder. Ik verwacht dat het heel snel gaat met geïnteresseerden die hier willen komen wonen."

Energieprestatievergoeding
De oplevering is halverwege 2020. De huurprijzen variëren van 619 tot 737 euro. De appartementen zijn er voor mensen met een passend inkomen. BrabantWonen toetst het inkomen. Bewoners betalen een maandelijkse Energieprestatievergoeding van 55 euro. Ook betalen ze een bedrag aan servicekosten. Door de energiezuinige maatregelen gaan de energiekosten wel flink omlaag.

Meer informatie en de brochure op http://www.brabantwonen.nl/horzak-hoeve-1

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant