De Bakkers Lamers.
De Bakkers Lamers. Foto: Leon Voskamp

Harm Lamers: 'Positiviteit brengt je verder'

Algemeen 475 keer gelezen

'Iedere maand wordt er door iemand van ons een column geschreven en dit keer was ik aan de beurt. Harmpie had al een idee waar het over moest gaan en dacht: 'Ik tik hem even, dan is dat vast klaar! Niet wetende dat drie weken daarna de wereld totaal op zijn kop zou staan.

Waar zijn we met zijn allen toch in beland? Wij -de bakkers Lamers- mogen tot op dit moment nog doorbakken en bijdragen aan de voedselvoorziening. Hierdoor kunnen wij onze mensen nog enigszins aan het werk houden en geeft het afleiding. Onder het mom van 'positiviteit brengt je verder' ben ik ervan overtuigd dat straks de zon weer gaat schijnen, al zal dit alles een groot litteken nalaten.

Wij merken dat de sfeer in de winkel bij de klanten wat minder vrolijk is. Iedereen is wat down nu in deze omstandigheden. En dat is niet gek. Onder u zullen er vast zijn die ook net als wij met een ziek familielid of vriend zitten of in het ergste geval iemand verloren hebben. Maar sowieso staat ieders leven op de kop.

Toch proberen we met een beetje luchtigheid, vrolijkheid en een positieve vibe ons werk te doen. We maken dit nu ook van dichtbij mee met die kanjers die in de zorg werken. Een glimlach, een beetje begrip, liefdevolle verzorging. Dat doet zo goed. Goud is dat!! Belangrijk is nu om begrip voor elkaar te hebben en waar nodig elkaar te helpen. Ik zie dit nu overal om me heen gebeuren en we zullen elkaar in de toekomst nog harder nodig hebben.

Lieve mensen, stay safe! Uiteindelijk gaat de zon toch weer schijnen!'

Lieve groeten,

Harm Lamers
De bakkers Lamers

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant