Theater De Lievekamp.
Theater De Lievekamp.

'Een ongekend scenario, het zijn barre tijden'

Algemeen 725 keer gelezen

OSS | Theater De Lievekamp sloot op 11 maart de deuren. Directeur Coen Bais houdt er rekening mee dat ook de komende maanden het theater de deuren niet mag openen. "Onze gedachten gaan uit naar iedereen die is getroffen door het virus. Maar we denken ook zeker aan artiesten en producenten. Hopelijk kunnen ze het hoofd boven water houden."

De Lievekamp besloot snel na de persconferentie van de Veiligheidsregio om dicht te gaan. Op die manier wilden ze de gezondheid van medewerkers, publiek en artiesten waarborgen. Bais: "Ons kernteam werkt thuis en we houden regelmatig een videoconference. Voor de evenementgebonden werknemers en de oproepers is werktijdverkorting aangevraagd. Er gaan bij ons geen ontslagen vallen, al hangt dat er wel vanaf hoe lang de crisis gaat duren." De optredens die de komende maanden op het programma staan, worden daar waar mogelijk verschoven. Naar juni -of zelfs in juli- of naar volgend theaterseizoen. "We communiceren het nu nog niet naar de bezoekers. Pas na 28 april weten we meer, maar we hopen in juni weer te mogen starten. Het zal in ieder geval een smalle zomervakantie worden. Na de zomer willen we zo snel mogelijk starten."

Kaartjes
De Lievekamp houdt rekening met 30.000 minder bezoekers over de periode maart, april en mei. "Een ongekend scenario. Barre tijden, ook voor producenten en artiesten. Ze zitten zonder inkomsten en het is teleurstellend dat er vanuit de overheid geen geld is vrijgemaakt. Ik roep iedereen op om straks voor het nieuwe theaterseizoen zoveel mogelijk kaartjes te kopen. Dat is zonder risico, want we geven een digitaal tegoed of storten het geld terug als een voorstelling niet doorgaat."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant