Het Golfbad is al een tijdje gesloten.
Het Golfbad is al een tijdje gesloten.

'Gezondheid van bezoekers en medewerkers staat voorop'

Algemeen 1.605 keer gelezen

OSS | Golfbad Oss besloot op 12 maart de deuren te sluiten vanwege het coronavirus. Dat betekent dat het zwembad wekelijks 5- tot 6.000 bezoekers niet mag verwelkomen. "Een financieel drama, maar dat is van latere zorg. De policy van het Golfbad, maar ook van mij persoonlijk is safety first. Van bezoekers, maar ook van medewerkers", aldus directeur Peter Jongsma.

Wat er momenteel wordt gedaan in het Golfbad? "We hebben een aantal onderhoudstaken naar voren geschoven. Normaal gesproken wordt dat gedaan tijdens een onderhoudsperiode, maar nu zijn er toch geen bezoekers. Onze medewerkers zitten nu thuis. Er wordt door een adviesbureau gekeken naar het nieuwbouwtraject en daarin kunnen we momenteel ook niet veel betekenen. Verder ligt alles stil tot zeker 28 april, maar zijn we er dan al? Niemand kan in de toekomst kijken, dus het is afwachten wat er wordt besloten."

Inkomstenderving
Door de sluiting mist het Golfbad de inkomsten van tienduizenden bezoekers. "We hebben wat reserves, waardoor we het wel even uit kunnen zingen. Maar het is natuurlijk op financieel gebied een flinke klap. We zitten echter nou eenmaal in deze situatie en we moeten er met z'n allen op wachten tot het beter is. Dan kunnen we de balans gaan opmaken. Ik vind het het belangrijkst dat we onze bezoekers in goede gezondheid mogen ontmoeten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant