Logo kliknieuws.nl/oss
CORONAVIRUS Coronavirus

Minder patiënten opgenomen in ziekenhuis, twee sterfgevallen jonger dan 50 jaar

  •   keer gelezen

VEGHEL/UDEN/OSS | Het RIVM meldt dat er sinds gisteren 447 nieuwe Coronapatiënten zijn opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Dat zijn er een stuk minder dan gisteren werd gemeld: toen ging het om 722 nieuwe patiënten. Het totaal aantal Coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest ligt op 5.159. Het dodenaantal steeg met 134 naar een totaal van 1173. 

"Vandaag zijn er 447 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 134 personen overleden. Deze ziekenhuisopnames en sterfgevallen hebben zich in de afgelopen dagen voorgedaan, maar zijn in de afgelopen 24 uur gerapporteerd. Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen", laat het RIVM weten.
Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 1019. In totaal zijn er nu 13614 besmettingsgevallen bekend. Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.

Maatregelen
De aantallen gemelde ziekenhuisopnames en meldingen van overlijden zijn lager dan gisteren. Het is belangrijk om te weten dat het aantal meldingen per dag niet het werkelijke aantal sterfgevallen of ziekenhuisopnames van de afgelopen dag is. Dit komt omdat er een vertraging zit tussen het moment van overlijden en ziekenhuisopname en de rapportage hiervan aan de GGD'en. "De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden. Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten", aldus het RIVM.

Meierijstad, Uden, Boekel, Bernheze en Oss
Het aantal in het ziekenhuis opgenomen COVID-19 patiënten ligt in Meierijstad op 112. In Uden en Boekel zijn respectievelijk 73 en 23 Coronapatiënten opgenomen. In Oss 78 en in Bernheze 61.

Noord-Brabant
De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.


Deze kaart toont het aantal opgenomen patiënten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners, zoals doorgegeven door GGD. Door correcties achteraf in het systeem kunnen wijzigingen optreden.

Meer berichten