Gaby Kuijpers. (Foto: Peter Kuijpers)
Gaby Kuijpers. (Foto: Peter Kuijpers)

Geen promotie voor FC Schadewijk: 'Tweede klasse was heel mooi geweest'

Voetbal 1.130 keer gelezen

OSS | FC Schadewijk was in de derde klasse D een belangrijke titelkandidaat. Het nieuws van de KNVB dat de competities per direct beëindigd zijn, is een grote teleurstelling voor de Osse club. "Kampioen worden in de derde klasse, zo'n kans krijgen we misschien nooit meer", aldus trainer Gaby Kuijpers.

door Leon Voskamp

FC Schadewijk was dit seizoen dé verrassing in 3D. De Ossenaren waren koploper, al was er hevige concurrentie van meerdere ploegen in de titelstrijd. Kuijpers: "Het is heel zuur dat er nu geen kampioenschappen zijn en niemand promoveert. Ik zeg niet dat we kampioen waren geworden, maar het ging lekker dit seizoen. Naar de tweede klasse was mooi geweest. Jammer dat de KNVB het voorbeeld van België niet volgt, waarbij de koplopers promoveren."

Zorgen over toekomst
De Osse ervaren trainer maakt zich zorgen over de toekomst van de club. "FC Schadewijk is een hele kleine club en we lopen nu veel inkomsten mis. Zo missen we bijvoorbeeld de derby tegen Margriet, maar ook de inkomsten van onder andere een groot toernooi. Hoe kun je dit als vereniging opvangen? Gelukkig hebben veel spelers eerder al aangegeven te willen blijven en hopelijk komen ze hun woord na. Maar komen er jongens bij of gaan er spelers vertrekken? Ik hoop dat deze coronacrisis snel voorbij is en dat we bij elkaar kunnen komen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant