Foto: Hans van der Poel
Foto: Hans van der Poel

Profclubs krijgen harde klappen; ook voor TOP Oss grote financiële gevolgen

Sport 1.047 keer gelezen

De coronacrisis zorgt voor enorme klappen bij bedrijven. Wat te denken van bijvoorbeeld horecagelegenheden en winkels, maar ook profclubs hebben het zwaar. TOP Oss-directeur Peter Bijvelds geeft tegenover Kliksport aan dat het financiële consequenties heeft voor de korte termijn, maar ook zeker voor de lange termijn. "Er komt geen cent binnen, maar de kosten lopen door."

door Leon Voskamp

Vandaag werd bekend dat de UEFA er na intensief overleg met onder andere alle aangesloten voetbalbonden en clubvertegenwoordigers op aandringt om het huidige voetbalseizoen in het betaald voetbal uit te spelen. Alle competities in Europa moeten voor 3 augustus zijn afgerond. "De KNVB steunt het gemeenschappelijke Europese beleid en dat is een keurig streven. We zijn correct en duidelijk geïnformeerd door de voetbalbond. Ik denk wel dat het een moeilijk haalbare kaart is. Als je kijkt naar de huidige gezondheidssituatie, de verwachting voor de nabije toekomst en de publieke opinie, dan weet ik niet of het mogelijk is om dit seizoen af te maken."

Seizoen
Het stadion is al een tijdje gesloten en de spelers trainen individueel. De kans is echter aanwezig dat er na 1 juni nog gevoetbald gaat worden, ondanks dat veel contracten rond die periode aflopen. "Als er wordt besloten dat we het seizoen kunnen afmaken, dan moet er op heel korte termijn op veel fronten worden gesproken", zegt de Veghelaar. 

Moeilijke situatie
De coronacrisis zorgt er in ieder geval voor dat op financieel gebied profclubs harde klappen krijgen. "Het is in een 'normale tijd' al moeilijk om een profclub op een financieel gezonde manier te leiden. Wat te denken van deze crisistijd. En wat heeft dit voor gevolgen voor de toekomst? Hoe lang gaat het nog door? Zorgt dit voor minder sponsoren volgend seizoen? Er is zoveel onduidelijkheid. Normaal gesproken zouden we achter de schermen al met het nieuwe seizoen bezig zijn, maar dat verloopt nu een stuk langzamer. Alles om ons heen staat in de stilstandmodus."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant