Pontjesdagen verplaatst naar 5 en 6 september. (Foto: Thomas Segers)
Pontjesdagen verplaatst naar 5 en 6 september. (Foto: Thomas Segers)

Pontjesdagen verplaatst naar 5 en 6 september

Algemeen 145 keer gelezen

Door de ontwikkelingen en maatregelen vanuit de overheid rond het coronavirus kan de eerste editie van de Pontjesdagen niet doorgaan op 2 en 3 mei. Het evenement wordt verplaatst naar 5 en 6 september dit jaar.

"Het is ook aan ons om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. Iedereen moet in deze periode grote groepen mensen vermijden, zo ook de Pontjesdagen. Daarom hebben wij besloten het evenement te verplaatsen naar het eerste weekend van september", zegt Wim Hoezen, bestuursondersteuner van stichting Maasmeanders, betrokken bij de organisatie van het evenement. De verplaatsing om het event te verplaatsen is onvermijdelijk. De organisatie wil op geen enkele manier de gezondheid van bezoekers en deelnemers in gevaar brengen.
De Pontjesdagen zijn een combinatie van actieve fiets- en of wandelroutes over zo'n 90 kilometer langs de Maas en een omvangrijk programma met diverse activiteiten georganiseerd door musea, waterschappen en betrokken ondernemers. Centraal staan de veren en voet- en fietspontjes in het gebied van Woudrichem tot Wijchen. De gemeenten Heusden, Altena ,Maasdriel, West Maas en Waal, Zaltbommel, 's-Hertogenbosch, Oss en Wijchen zijn de initiatiefnemers van de Pontjesdagen. Betrokken partijen, gemeenten, ondernemers en partners hebben positief gereageerd op het besluit om het event te verplaatsen. "Ontzettend goed dat de organisatie verantwoordelijkheid neemt voor de volksgezondheid. Uitstel is geen afstel, ik ben er in elk geval bij in september", aldus Carlette Roeland, Bierbrouwerij Oijen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant