Afbeelding

Corona-informatie gebundeld in begrijpelijke taal

Algemeen 333 keer gelezen

De overheid, organisaties en media verspreiden veel informatie over het coronavirus. Er zijn echter 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Daardoor hebben zij vaak ook moeite met het gebruik van een computer of een smartphone. Voor deze laaggeletterden is de informatie over het coronavirus veel en moeilijk. Stichting Lezen en Schrijven helpt hen met een website.

Veel mensen hebben vragen over de maatregelen die nodig zijn vanwege het coronavirus. Ook zijn veel overheden, bedrijven, zorginstellingen en maatschappelijke organisaties op zoek naar informatiemiddelen voor hun burgers, klanten en medewerkers. Op www.lezenenschrijven.nl/corona geeft Stichting Lezen en Schrijven een overzicht van informatie in begrijpelijke taal.

Uitleg
Zoals de video-animaties: 'Wat te doen bij coronavirus?' en 'Wat is 1,5 meter?' Ook geeft de website een overzicht van informatie aan laaggeletterden door andere organisaties. Bijvoorbeeld de gezondheidsadviezen van expertisecentrum Pharos in begrijpelijke taal. En hun woordenlijst met uitleg van moeilijke woorden rondom het coronavirus. Uitleghulp Steffie legt op de site informatie op een eenvoudige manier uit. De ontwikkelingen rondom het coronavirus volgen elkaar snel op. Daarom vult de stichting deze website regelmatig aan.

Reactie directeur-bestuurder
"Via allerlei kanten krijgt het Nederlandse publiek berichten over het coronavirus. Van de overheid, van ziekenhuizen, in winkels, van werkgevers, enzovoorts. Zo'n 2,5 miljoen mensen zijn laaggeletterd. Het voorkomen en verminderen van het coronavirus lukt alleen als íedereen de informatie en de te nemen maatregelen begrijpt. Daarom zetten we informatie in begrijpelijke taal op één plek: www.lezenenschrijven.nl/corona. Iedereen kan posters, flyers en video-animaties downloaden en gebruiken", aldus directeur-bestuurder Geke van Velzen van de Stichting Lezen en Schrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant