De dijk langs de Maas blijft dit jaar leeg op 20 en 21 juni.
De dijk langs de Maas blijft dit jaar leeg op 20 en 21 juni.

De Maasdijk verzet naar volgend jaar

Sport 414 keer gelezen

De organisatie van De Maasdijk heeft besloten de 2020-editie van het evenement op 20 en 21 juni niet door te laten gaan. De Maasdijk wordt verzet naar 19 en 20 juni volgend jaar. In een videoboodschap geeft voorzitter Jeroen Ulijn aan dat het gevoel dat de organisatie een zorgplicht heeft voor de gezondheid van deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers de doorslag heeft gegeven voor dit besluit.

"Omdat de huidige coronamaatregelen voor evenementen gelden tot 1 juni, hebben we als organisatie een tijd lang de optie open gehouden dat de 2020-editie van De Maasdijk op 20 en 21 juni door kon gaan. Maar de prognoses van de overheid en het RIVM voor het verloop van de crisis maakten dit scenario de afgelopen dagen steeds minder waarschijnlijk. We hebben daarom besloten om de maatregelen van overheidswege voor de periode ná 1 juni niet af te wachten en de knoop door te hakken, hoe jammer we dat ook vinden," aldus Ulijn.
Alle betrokkenen - deelnemers, vrijwilligers, sponsoren en samenwerkingspartners – zijn inmiddels ingelicht over het besluit. Daarnaast is er een pagina 'veel gestelde vragen' op de website geplaatst die zoveel mogelijk onduidelijkheid moet wegnemen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant