Afbeelding
Foto: Emilio Garcia op Unsplash
advertorial

Waar wordt nog gevoetbald tijdens de Coronacrisis?

Algemeen 931 keer gelezen

Nu de wereld in de ban is van het Coronavirus, liggen overal ter wereld vele verschillende sportwedstrijden stil. Ook de voetbalwedstrijden liggen in de meeste gevallen stil en daarmee komt het wedden op voetbal, wat voor vele van ons een hobby is, ook even in de ijskast te staan. Maar het hoeft niet zo te zijn, je kunt namelijk eens overwegen om een weddenschap af te sluiten op een sport die niet zo'n last heeft van de Coronacrisis, zoals darts of eSports. Ook op bepaalde voetbalcompetities kun je nog gewoon wedden en sites JohnnyBet geven je hier goede tips voor. Want er zijn nog een aantal plekken op aarde waar ze zich niets aantrekken van de gezondheidsvoorschriften, en waar de voetbalstadions nog propvol zitten.

Wit-Rusland is een van deze landen. Daar is donderdag 19 maart de competitie gewoon van start gegaan. Veel landen hebben aanvankelijk besloten om de voetbalwedstrijden zonder publiek te laten spelen. In Wit-Rusland is echter gewoon besloten om publiek bij de wedstrijden aanwezig te laten zijn. Hier heeft de regering van Wit-Rusland verschillende redenen voor.

Allereerst wordt er gewoon gevoetbald in Wit-Rusland omdat het aantal besmettingsgevallen nog redelijk klein is. Dit is voor de regering een reden om de voetbalwedstrijden gewoon door te laten gaan. Daarnaast gaat de president van het land er vanuit dat het land sterk genoeg is. Hij heeft daarbij echter wel een opvallend advies: "Drink veel wodka, ga naar de sauna en werk hard".

Hoewel het aantal besmettingen ook hier oploopt, is er nog geen sprake van een lockdown. De president zegt dan ook dat het beter is om "staand te leven dan op je knieën te sterven". Een positieve ontwikkeling hier is dat er veel nieuwe volgers zijn voor de twee grootste clubs van het land. Ook wordt het voetbal met meer aandacht gevolgd dan voorheen en heeft het veel internationale aandacht gekregen.

Ook in Nicaragua wordt er gewoon gevoetbald. Het land in Midden-Amerika heeft echter wel een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd. Allereerst wordt het publiek hier niet meer toegestaan tijdens de wedstrijden. De wedstrijden zijn nog wel live via het internet en YouTube te volgen. Doordat hier gewoon nog gevoetbald wordt, zijn er verschillende opvallende veranderingen gaande.

Allereerst is het aantal weddenschappen op wedstrijden in Nicaragua explosief gestegen. Steeds meer mensen kijken naar de voetbalwedstrijden en sluiten er weddenschappen op af. De reden hiervoor is dat dit een van de weinige landen is die dus nog wel voetbal uitzenden. Er zijn zelfs al buitenlandse televisiezenders die hebben geïnformeerd naar de uitzendrechten van de wedstrijden in Nicaragua.

Hoewel er op 5 april nog maar een vijftal besmettingen zijn vastgesteld, zijn toch veel spelers angstig wat betreft het virus. Zo zegt doelman Carlos Didier Mosquera van Deportivo Las Sabanas dat er angst heerst onder de spelers. Ze durven de duels niet meer vol aan te gang en zijn er bang voor dat tegenspelers het corona virus bij zich dragen. De focus op de wedstrijden is sterk afgenomen, aangezien alle spelers zich nu vooral druk maken om hun eigen gezondheid.

Doordat het voetbal in veel landen is stilgelegd, is in deze beide landen het voetbal erg populair geworden. Ook de weddenschappen op deze voetbalwedstrijden hebben hierdoor een vogelvlucht genomen. Aangezien er voorlopig geen maatregelen aan zitten te komen, zullen deze landen blijven profiteren van de groeiende aandacht voor het voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant