Afbeelding
advertorial

Tips voor het vergelijken van begrafenisverzekeringen

Algemeen 289 keer gelezen

Een uitvaart kost in Nederland al snel duizenden euro's. Gelukkig kun jij je verzekeren voor de kosten die hierbij komen kijken. Hoe? Met behulp van een begrafenisverzekering. Voor zo'n verzekering betaal je maandelijks een vastgestelde premie. Kom je te overlijden? Dan wordt het verzekerde geldbedrag of de verzekerde producten uitgekeerd aan de nabestaande(n), zodat zij niet opdraaien voor alle kosten van een begrafenis. Heb je nog geen begrafenisverzekering? Dan wordt het de hoogste tijd hier eens naar te kijken. Probleem is alleen dat een begrafenisverzekering kiezen niet bepaald gemakkelijk is. Met de onderstaande drie tips helpen wij jou op weg.

1. Wat kost een uitvaartverzekering?
Een uitvaartverzekering is doorgaans niet goedkoop. Schrik je van de hoge premie? Dan besluit je er mogelijk toch nog even mee te wachten. Doe dit echter niet. Waarom niet? Omdat je plotseling kunt overlijden, waardoor jouw nabestaanden met een hoge kostenpost achterblijven. Je moet weten dat veel verzekeraars andere premies hanteren voor een begrafenisverzekering. Richt je dus vooral niet tot één verzekeraar. Nee, kijk naar verschillende begrafenisverzekeringen. In dat geval zie je direct dat de premie nogal verschilt. Je hoeft dus echt niet voor de duurste optie te kiezen, want er zijn genoeg goedkopere alternatieven. Maak dan ook een vergelijking zodat je de beste optie kunt selecteren.

2. Om wat voor een verzekering gaat het?
Bij veel mensen is de premie van een begrafenisverzekering doorslaggevend. Dit kunnen wij ons voorstellen, maar het is niet verstandig om alleen maar naar de prijs te kijken. Waarom niet? Omdat ook de inhoud van de verzekering van belang is. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten begrafenisverzekeringen. Neem bijvoorbeeld de kapitaalverzekering en de naturaverzekering.

Bij de kapitaalverzekering wordt er een geldbedrag uitgekeerd na het overlijden. Hierdoor kunnen nabestaanden zelf invulling geven aan een uitvaart. Bij een naturaverzekering verzeker je geen geldbedrag, maar de diensten en producten die nodig zijn voor een uitvaart.

3. Hoe zit het met de dekkingsgraad en de looptijd?
Indien je begrafenisverzekeringen met elkaar gaat vergelijken, moet je ook kijken naar de dekkingsgraad en de looptijd. Kies je voor een kapitaalverzekering? Dan kies je zelf het bedrag dat je wilt verzekeren. Je kunt bijvoorbeeld voor een bedrag van 8000 euro kiezen. Je kunt dit bedrag het beste vaststellen door een inschatting van de kosten te maken. Indien je voor een naturaverzekering kiest, kijk je naar de producten die je wilt verzekeren.

Voor wat betreft de looptijd moet je weten dat een begrafenisverzekering het hele leven doorloopt. Toch kan de looptijd van de premie verschillen. Je kunt bijvoorbeeld gedurende 30 jaar iedere maand premie betalen, maar bij sommige verzekeraars betaal je tot je een bepaalde leeftijd bereikt hebt, terwijl je bij andere weer levenslang een premie afdraagt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant