Renee Bouwens en Dennis Zeegers.
Renee Bouwens en Dennis Zeegers. Foto: Hans van der Poel 06 31918770

Slagerij Arie Zeegers in Oss bestaat 40 jaar

Zakelijk 3.197 keer gelezen

OSS | Slagerij Arie Zeegers bestaat komende vrijdag 1 mei 40 jaar. Een verhaal over deze bekende en gevestigde naam in Oss.

1 mei 1980 opende Arie Zeegers zijn winkel aan de Wolfskooi. Toen was Ussen nog een nieuwe groeiwijk met potentie. In de winkel met een toonbank van 4 meter en een team van 5 personen gingen Arie en Leonie Zeegers van start. Door het vakmanschap van Arie en de ondernemerskracht van Leonie wisten zij al snel een grote klantenkring op te bouwen. Arie deed al snel van zich spreken door verschillende vakwedstrijden op het gebied van Worstmakerij te winnen en daardoor ook naam te maken binnen Nederland. Hierdoor stond hij steeds vooraan wanneer er nieuwe ontwikkelingen waren binnen de branche en kon hij steeds inspelen op nieuwe trends.

Verbouwing
Na ongeveer 7 jaar was de eerste verbouwing een feit en werd de winkel wat groter met een toonbank van 7 meter en werd het aantal producten uitgebreid. Zelfs werden toen al de eerste maaltijden bereid en werden de eerste stapjes gezet in het cateren van feestjes. In deze jaren werd ook het vakmanschap niet uit het oog verloren en won Arie zelfs de belangrijkste wedstrijd in Nederland voor worstmakers: de 'Slavakto'. Begin jaren negentig volgde de volgende verbouwing, na aankoop van het aangrenzende pand. Er kwam een toonbank van 14 meter en een professionele keuken. Door de vooruitziende blik van het ondernemersduo gingen zij op grote schaal maaltijden en maaltijdcomponenten produceren. Door de ontwikkelingen in de maatschappij, zoals tweeverdieners ed. bleek dit een markt voor de toekomst. De eerste jaren na deze verbouwing was het lastig hier een weg in te vinden, maar toen de klant hieraan gewend was, werd het een succes. In deze jaren kwamen ook hun kinderen Daisy en Dennis in de winkel werken. Een echt familiebedrijf, iets waar ze trots op zijn. Daisy ging na verloop van tijd een andere uitdaging aan, maar Dennis bleef in de zaak waar hij met zijn koksachtergrond de maaltijden, soepen en catering verder kon uitbreiden. Medio 2005 startten zij Basic Restaurant in het Osse centrum wat vooral door Dennis geleid werd. Een succes.

Uitbreiding
In 2009 gaven Arie en Leonie bij Dennis aan dat ze het wat rustiger aan wilden gaan doen, waardoor de vraag kwam hoe nu verder te gaan. Besloten werd het restaurant te verkopen en alleen met de slagerij verder te gaan met het idee nog een keer te gaan verbouwen met een modernere uitstraling, zodat ze klaar waren voor de toekomst. In deze jaren werd de overname voorbereid. Sinds 2 mei 2013 is Dennis de enige eigenaar. Met de kennis en kunde die hij van Arie en Leonie overgenomen had en de ideeën die hij zelf had, heeft hij de onderneming uitgebreid met kwaliteitscatering en samen met zijn bedrijfsleidster Renee Bouwens geven zij hier leiding aan. Om de cirkel rond te maken, werkt zijn zus Daisy ook alweer enkele jaren mee. Vrijdag 1 mei bestaat Slagerij Arie Zeegers 40 jaar. Normaal gesproken zouden zij dit groots vieren, maar helaas en begrijpelijk doen ze dit nu ingetogen. Wel zijn er gedurende de rest van het jaar speciale acties en op 1 mei krijgt iedere klant een leuke attentie. Samen met zijn geweldige team verwelkomen ze u graag.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant