Logo kliknieuws.nl/oss
Heelwijk in Heesch.
Heelwijk in Heesch.

BrabantZorg wil sociaal contact stimuleren

  •   keer gelezen

De verpleeghuissector verkeert in een duivels dilemma: aan de ene kant wil ze de kwetsbare bewoners beschermen, aan de andere kant kwaliteit van leven bieden in de laatste levensfase. Zo ook bij BrabantZorg. De focus ligt nu vooral op hygiëne en veiligheid, vanuit die gedachte is het bezoekersverbod ook ingegeven.

BrabantZorg doet zijn best om sociaal contact te stimuleren. Bij alle locaties zijn zogenoemde 'babbelboxen' aanwezig. In deze boxen zit een vaste telefoon waarmee op de ouderwetse manier gebeld kan worden, een mobiele telefoon waarmee men kan beeldbellen en een schermvergroter zodat het beeld goed te zien is voor ouderen. Daarnaast ziet de stichting mooie initiatieven ontstaan. In Heelwijk in Heesch en het Martinushuis in Nuland bijvoorbeeld is onlangs een partytent neergezet met raam ertussen. Aan beide kanten staat een babyfoon. Via de babyfoon wordt er met elkaar gepraat.

Herstelde cliënten
Bij BrabantZorg zijn in maart en april totaal 269 van de bijna 6.000 cliënten overleden (binnen 35 zorglocaties en in de thuissituatie) en 445 cliënten hersteld van het coronavirus. Ook zien ze bij BrabantZorg al een aantal weken dat er een afname is van het aantal verdachte, besmette en overleden cliënten en een toename van het aantal cliënten dat herstelt van het virus. Één ding is zeker: in deze crisis is pijnlijk duidelijk geworden hoe de wereld van de bewoners, hun familie en zorgmedewerkers volledig op zijn kop staat.

Meer berichten