Het sportpark van Margriet.
Het sportpark van Margriet.
update

Veel sportaanbieders starten pas na de meivakantie

Sport 1.622 keer gelezen

OSS | De sportparken in de gemeente Oss mogen vandaag weer open. De verenigingen op deze sportparken starten met training en lessen.

Kinderen en jongeren mogen alleen in clubverband sporten, niet individueel. "Er gelden nieuwe regels", aldus de gemeente Oss.

Regels
Kinderen die verkouden zijn of griep hebben, mogen niet komen. Eerder dan tien minuten voor de training ben je niet welkom, ouders/verzorgers mogen niet op het sportpark komen, kom in sportkleding en neem zelf een bidon mee, geen handen schudden, na het sporten direct naar huis en thuis douchen en de jeugd tussen 13 en 18 jaar moet 1,5 meter afstand houden.

UPDATE: Er zijn ruim 50 sportaanbieders in Oss die weer sportactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar en/of jongeren tot en met 18 jaar willen gaan opstarten. Op sportparken mogen de aanbieders per direct aan de slag, maar veel aanbieders starten pas na de meivakantie. Aanbieders die in de openbare ruimte aan de slag willen, moeten nog even geduld hebben. Het Sport Expertise Centrum inventariseert en adviseert. "Veel aanbieders verwachten van ons een goedkeuring of akkoord om te mogen starten, maar dat is niet aan ons. De gemeente Oss is verantwoordelijk voor regelgeving en handhaving van orde en veiligheid."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant