De omgekomen eend.
De omgekomen eend.

VDG stelt vragen over maaibeleid na overleden eend in Vilderdijk

Politiek 2.058 keer gelezen

OSS | Een eend die zat te broeden op haar nest is dinsdagochtend aan de Vilderdijk in Oss omgekomen door werkzaamheden van een maaiwagen. Een inwoonster van Oss is woedend.

"Deze strook wordt in dit seizoen veel gebruikt door de eenden om te broeden en/of bescherming te bieden aan hun jongen. Waar ik bang voor was, is helaas gebeurd. De maaimachine heeft het nest, waar de eend op dat moment op zat te broeden waarschijnlijk niet gezien en is met het maaiblad vol over de eend én het nest gegaan." Volgens de Osse is aan de werknemer op de maaimachine gevraagd om te stoppen, maar gaf hij aan dat hij door moest gaan van zijn baas. "Onacceptabel vind ik dat! Die ene maand per jaar dat de watereenden daar broeien moet toch omzeild kunnen worden?"
De VDG-fractie stelt naar aanleiding van dit incident vragen aan het college van B&W. De partij meldt dat er altijd een inspectie plaats moet vinden voordat er gemaaid, gekapt of gesnoeid wordt. "Is het college het met de VDG eens dat hier iets niet goed is gegaan?", vraagt raadslid Jessica Keijzers-Nab. Ze vraagt het college om de nodige maatregelen te nemen om dit in de toekomst te voorkomen en dit aan alle onderaannemers die voor de gemeente bezig zijn met onderhoud door te geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant