Afbeelding
Foto: Peter Kuijpers

Korfbalvereniging DOT hervat jeugdtrainingen voor leden en niet-leden

Sport 178 keer gelezen

OSS | Kv DOT hervat vanaf vandaag de trainingen voor de jeugd tot en met 12 jaar.

Corona-coördinator en bestuurslid jeugdzaken van de korfbalvereniging Wouter van Aanholt vertelt: "We vinden het erg fijn dat we onze jongste jeugdleden weer mogen ontvangen bij de club. We weten dat ze al hun vriendjes en vriendinnetjes, de trainers en natuurlijk het korfballen ontzettend hebben gemist de afgelopen tijd. Daarnaast zien we ook dat juist nu kinderen veel thuis moeten blijven, kinderen niet of nauwelijks aan bewegen en sporten toekomen. We willen daarom in deze tijd ook niet-leden de kans geven om deel te nemen aan onze trainingen. We zijn een maatschappelijk betrokken vereniging en we willen dat juist nu laten blijken. Sporten en bewegen draagt immers bij aan een goede gezondheid."

Strikt maatregelen
Uiteraard gelden ook bij de Osse korfbalvereniging strikte maatregelen. Zo blijft de kantine en blijven de kleedruimtes gesloten, zijn ouders/verzorgers niet welkom op de accommodatie, worden alle materialen na gebruik ontsmet en is iedereen verplicht om voor en na de training handen te wassen. Van Aanholt licht toe: "Enerzijds zijn we blij dat we weer iets mogen gaan doen, maar aan de andere kant beseffen we dat de coronacrisis nog lang niet voorbij is. Met al deze maatregelen zal het een stuk minder gezellig is op onze accommodatie, maar gezondheid staat in deze voorop. We hervatten bewust alleen de trainingen voor onze jongste jeugdleden tot en met 12 jaar. Voor de oudere jeugd van 13 tot en met 18 jaar hebben we meer voorbereidingstijd nodig. We kijken naar verschillende scenario's waarbij we alle veiligheidsmaatregelen inclusief de 1,5 meter kunnen handhaven."

Meetrainen tijdens de coronacrisis?
Meetrainen is tijdens de coronacrisis gratis en vrijblijvend. Wel wordt gevraagd in verband met het maximaal aantal kinderen op de velden, dit te melden via school@kvdot.nl. De trainingsdagen zijn op woensdag- en vrijdagavond voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar van 18.00 tot 19.00 uur en voor kinderen van 11 en 12 jaar van 19.15 tot 20.15 uur.
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant