Dean van der Sluijs in het midden met jas aan tussen zijn ploeggenoten van TOP Oss. (Foto: Thomas)
Dean van der Sluijs in het midden met jas aan tussen zijn ploeggenoten van TOP Oss. (Foto: Thomas)

Profvoetbal zonder duels: 'Zo fit mogelijk blijven'

Sport 505 keer gelezen

De coronacrisis zorgt ook in het profvoetbal voor veel onduidelijkheid. Wanneer kan er bijvoorbeeld weer worden gevoetbald in competitieverband? Gaan de profclubs financieel zware klappen krijgen? En wat gaat er gebeuren op de transfermarkt? Een gesprek met TOP Oss-verdediger Dean van der Sluijs over de crisis, fit blijven, RKC Waalwijk en zijn sportieve toekomst.

door Leon Voskamp

Als we Van der Sluijs (24) spreken, is hij net klaar met training geven. Als trainer van een voetbalschool probeert hij in Berghem jeugdige voetballers het nodige te leren op voetbalgebied. Daarnaast traint hij iedere dag voor zichzelf. Voorlopig in ieder geval niet bij TOP Oss, dat niet eerder dan 18 mei start met collectieve trainingen. "Vanuit de club krijgen we iedere week een trainingsschema. Daar houden we ons uiteraard netjes aan. Ik ga iedere training volle bak, want ik wil me ook in deze tijd verder ontwikkelen. Op het veld ben ik vaak bezig met passen, schieten en dribbels. Daarnaast train ik drie keer per week met een personal trainer. Zowel op conditioneel vlak als op het gebied van kracht wil ik zo fit mogelijk zijn."

Einde seizoen
Een voetballer werkt altijd toe naar wedstrijden. Nu de competities echter per direct zijn beëindigd door de KNVB, is er een vreemde situatie ontstaan. "Het is erg jammer dat we niet meer in actie komen in de competities. De wedstrijden spelen is het leukste wat er is. We kunnen er echter niets aan doen."

Bewogen jaar
Het seizoen 2019/2020 was er in ieder geval één om snel te vergeten voor de Osse linksback. Sinds 2014 was hij selectiespeler bij TOP Oss en ruim een jaar geleden volgde zijn beloning. Hij tekende een contract voor twee jaar met een optie op nog een seizoen bij RKC Waalwijk. Met de Waalwijkers zou hij TOP Oss ontmoeten in de Keuken Kampioen Divisie, maar het team van trainer Fred Grim werd de sensatie van de play-offs en promoveerde naar de Eredivisie. De spelersgroep werd flink versterkt en tot overmaat van ramp raakte Van der Sluijs binnen een paar weken geblesseerd bij zijn nieuwe club. "Ik heb hard gewerkt aan mijn herstel, maar toen ik weer mijn ritme had gevonden, werd ik door de club op een zijspoor gezet."

Beter spel
Hij verloor het plezier in het spelletje en keerde halverwege het seizoen terug bij zijn oude club. "Er was veel kritiek op het elftal, maar de laatste weken ging het steeds beter. Persoonlijk vond ik ook dat mijn spel vooruit ging. Het is daarom erg jammer voor TOP Oss en voor mezelf dat het seizoen door het coronavirus is beëindigd."

Sportieve toekomst
Van der Sluijs heeft een aflopend contract in Oss en moet dus afwachten hoe zijn sportieve toekomst eruit gaat zien. Zien we de Ossenaar volgend seizoen terug in het Frans Heesen Stadion? "Ik heb nog geen gesprek gehad en houd alle opties open. Contractverlenging bij TOP Oss zou leuk zijn, want ik hoef zeker niet per se weg. Maar als er iets anders moois op mijn pad komt, dan ga ik daar over nadenken. De Eredivisie? Ik ben ervan overtuigd dat ik het niveau aankan. Maar je moet in de voetballerij wel een beetje geluk hebben."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant