Stefan van der Velden en zijn gezin bij de woning.
Stefan van der Velden en zijn gezin bij de woning.

Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis in Oss

Algemeen 1.043 keer gelezen

OSS | Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt de kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Huiseigenaren Mundel van Wezenbeek en Stefan van der Velden geven op 19 en 23 mei elk een online thematour, waarin zij uitleg geven over duurzame maatregelen, zoals de warmtepomp, balansventilatie en isolatie. Mensen die graag meekijken, kunnen zich aanmelden via duurzamehuizenroute.nl/.

De familie van der Velden renoveerde haar jaren '70-woning tot energiezuinig huis. Zo is de woning geïsoleerd, voorzien van een hybride warmtepomp en liggen er zonnepanelen op het dak. "Door alle tegengestelde adviezen is het niet altijd makkelijk keuzes te maken", vertelt Stefan. Door op dinsdag 19 mei zijn ervaringen te delen, wil hij anderen op weg helpen. Op 23 mei kunnen mensen ook binnenkijken bij huiseigenaar Mundel van Wezenbeek. Zij heeft allerlei energiebesparende maatregelen toegepast in haar bungalow, zoals isolatie, centrale balansventilatie en zonnepanelen. Tijdens de online thematour neemt zij gasten mee in haar stappenplan.
In heel Nederland vinden dit voorjaar online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De virtuele bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant