Afbeelding

Ondernemen in coronatijd: 'De betrokkenheid is mooi om te zien'

Zakelijk 507 keer gelezen

Corona levert onzekere tijden voor ondernemers. Health en Beautycentre Wilke is al sinds half maart gesloten en wil volgende week met passende maatregelen weer open gaan. Toch blijft eigenaresse Wilke Steenis positief.

door Moniek Jaspers

Nog voor de officiële maatregel bekend werd, had Wilke haar deuren al gesloten. Premier Rutte raadde iedereen aan anderhalve meter afstand te houden. Dat is bij Health en Beautycentre Wilke niet mogelijk. Voor de veiligheid van personeel en klanten besloot Wilke daarom te sluiten. Naderhand werd dat landelijk verplicht. "Het heeft me zeker nachtrust gekost. De vaste kosten gaan gewoon door en deze zijn hoger dan de financiële steun van de overheid. Maar we mogen niet klagen. Het is goed dat de overheid helpt", aldus Wilke.

Persoonlijke betrokkenheid
Wilke is erg actief op social media voor vragen of adviezen en plaatst soms beauty tips. "Mijn klanten zie ik nu weinig, maar zij hebben als steun veel cadeaubonnen gekocht. Onze klanten waarderen het hoe graag wij willen helpen. Ik heb bedankjes ontvangen in de vorm van een berichtje of een kaartje. Die betrokkenheid is mooi om te zien en is me dierbaar." Op zaterdagen opent ze van 9.00 tot 16.00 uur voor vragen of om een praatje te maken. Wilke: "Op deze manier kunnen wij beter persoonlijk advies geven, bijvoorbeeld over huidklachten of acne. We kunnen dan even naar de huid kijken. Zeker met het dragen van mondkapjes krijgen mensen meer last van de huid."
Bestellingen binnen regio Oss brengen Wilke en haar team zelf rond om het voor de klanten zo makkelijk mogelijk te maken. Ze vindt het belangrijk om persoonlijk betrokken te blijven en een praatje te maken. Ook op Moederdag zal Health en Beautycentre Wilke gratis bezorgen. Het is dan mogelijk om een cadeaubon te bestellen in combinatie met een bloemetje van Nadia.

'Blijf ondernemen'
Zodra Wilke weer open mag, is ze er klaar voor. Voor de permanente make-up moet ze altijd al aan strenge hygiëne-eisen voldoen en mondkapjes dragen. Alleen moeten deze wel voorradig zijn. In de tussentijd blijft Wilke haar best doen voor haar klanten en dat is ook wat ze andere ondernemers aanraadt: "Blijf ondernemen, blijf denken aan je klanten en hoe je ze kunt helpen. Niet alleen nu, maar altijd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant