Advertorial

Een voorjaarsschoonmaak 3.0

  •   keer gelezen

Een voorjaarsschoonmaak wordt gezien als het moment om echt even alles in je huis helemaal schoon te maken en op te ruimen. De winter is geweest, de lente breekt aan en je hebt het gevoel dat je een frisse wind door het huis heen wilt. Een goed teken! Wij geven wat tips voor een voorjaarsschoonmaak 3.0. Dat betekent dus meer dan alleen de keukenkastjes goed schoonmaken. Want nadat je goed hebt schoongemaakt, kun je nog zoveel meer doen!

Achtertuin aanpakken

Pak de achtertuin lekker aan. Het is fijn als het in huis helemaal schoon is, maar het is nog fijner als je daarna in je opgeruimde en mooie tuin kunt relaxen. Doe de tuin dus tijdens je voorjaarsschoonmaak. Veeg de bladeren aan de kant, zorg dat het mos van de tegels verdwijnt en haal nieuwe bloemen en planten. En als je een voortuin hebt, dan kun je deze gelijk ook even doen. Misschien kun je hier niet in zitten, maar het geeft wel een fijner beeld voor voorbijganger en voor jezelf als deze ook spik en span is.

Meubels of muren verven

Alles lekker schoon? Pak dan de pot verf maar! Zo haal je pas echt een frisse wind door je huis namelijk. Geef die ene muur een likje verf of knap het meubel van oma op en geef het een modernere look. Juist in de lente word je weer vrolijker en kruip je wat meer uit de winterslaap. Zo kun je dus kiezen voor opvallende, vrolijke kleuren! Je kunt gemakkelijk verf online kopen en aan de slag gaan met je projecten. Wedden dat het voelt als een nieuwe woonkamer of slaapkamer? Had je dat maar jaren eerder gedaan!

Lijstje met 'stomme' taken afwerken

We hebben er allemaal een, een lijstje waar 'stomme' taken op staan. Taken die je het liefst nooit zou willen doen, maar die eigenlijk wel echt nodig moeten gebeuren. Nu is het de tijd om deze op te pakken! Vaak staat hier op: de schuur opruimen, de zolder opruimen, kleding weggooien of de vriezer ontdooien en schoonmaken. Het lijstje is vaak niet fysiek, maar het spookt al tijden door je hoofd waarschijnlijk. Schrijf al deze dingen dan eens op en maak een planning wanneer je welke taak gaat oppakken. Zodra je het opschrijft en verdeelt over de dagen, zul je zien dat het al veel minder erg is!

Meer berichten