Renata Kania laat met trots haar tatoeages zien (Foto: Oliwia Major Photography).
Renata Kania laat met trots haar tatoeages zien (Foto: Oliwia Major Photography).

Renata Kania uit Oss in de finale van Miss Tattoo Nederland

Algemeen 8.820 keer gelezen

OSS | De 29-jarige Renata Kania, woonachtig in Oss, heeft kans om Miss Tattoo Nederland 2021 te worden. Dit is een schoonheidswedstrijd gebaseerd op de lichaamsversieringen van de kandidaten. Als alles volgens plan mag verlopen is de finale in januari in Amsterdam. "Ik wil mijn tatoeages laten zien", vertelt Renata.

door Moniek Jaspers

Tattoos worden steeds populairder. Het aantal vergunningshops is de afgelopen jaren flink gestegen. Het taboe dat op tattoos rustte, verdwijnt dan ook steeds meer. Behalve op de werkvloer. Dat geldt voor Renata ook wel een beetje: "Ik wil mijn hele lijf vol tatoeëren, maar niet mijn gezicht. Dat heeft mijn baas ook niet graag." De Miss en Mister Tattoo verkiezingen zijn erop gericht om dit taboe te doorbreken en getatoeëerde mensen juist te laten zien. Tijdens het finalegala in januari in Amsterdam verschijnen alle Miss Tattoo kandidaten voor een jury, waar ze onder andere een catwalk zullen lopen in bikini en in een jurk. De winnaar mag samen met Mister Tattoo en Miss en Mister Tattoo Senior een week naar Miami voor photoshoots en wordt uitgenodigd voor verschillende tattooconventies. "Ik heb veel andere kandidaten gezien en denk dat ik een goede kans maak, maar het lijkt me ook gewoon leuk om te zien en mee te maken. Uiteraard wil ik wel graag naar Miami", aldus Renata.

Lang gewacht
Renata komt uit Polen en woont nu vijf jaar in Nederland. Via een Facebookpost van een vriend, die een tattooshop in Eindhoven heeft, kwam ze bij het idee om aan de Miss verkiezing mee te doen. Dat was al in 2019. Omdat niet genoeg kandidaten zich hadden opgegeven voor 2020 besloot de organisatie om te wachten op meer aanmeldingen en de verkiezing te verplaatsen naar 2021. "Ik hoop dat alles door mag gaan in verband met corona. Ik wacht al twee jaar", lacht ze. Om zichzelf op te geven moest ze vijf foto's sturen en uitleg waarom ze graag Miss Tattoo Nederland wil zijn. "Ik had me opgegeven omdat ik niks te verliezen heb en ik heb mooie tattoos. Ik kan het op z'n minst proberen."

Model worden
Op haar zeventiende kreeg Renata haar eerste tatoeage. Haar broer, die een jaar jonger is, begon met het zetten van tatoeages. Hij heeft Renata's eerste tattoo ook ontworpen. Nu ze een grotere verzameling tatoeages heeft, wil ze kijken naar mogelijkheden voor meer professionele photoshoots. Zodra de coronacrisis het mogelijk maakt, zal eerst een nieuwe shoot volgen vanuit de Miss verkiezing. Daarna zou ze graag een week model zijn in Miami.
Het is mogelijk om Renata te steunen. De hoeveelheid likes op de Facebook-pagina tellen mee. Ook is het aan het einde van mei mogelijk om te te stemmen op Renata via het sturen van sms'jes. Het nummer hiervoor wordt op de Facebookpagina geplaatst. De Facebook pagina is te vinden onder 'Kandidaat 08 Renata Kania - Miss Tattoo Nederland 2021'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant