Training van jeugdleden van OBC Oss.
Training van jeugdleden van OBC Oss.

'Hopen dat we snel weer in de zaal mogen basketballen'

Sport 450 keer gelezen

OSS | Basketballvereniging OBC Oss hervatte vorige week de training voor jeugdleden. Vanwege de coronamaatregelen mag dat niet in Sporthal De Ruivert, maar is gekozen voor een buitenveldje aan de Almstein in Oss. Jeugdtrainer Wouter de Vries hoopt dat in het nieuwe seizoen weer indoor gespeeld kan worden. "De binnensport wordt zwaar aangepakt."

Basketballen zat er zeker twee maanden niet in, maar na de versoepeling van de coronamaatregelen kan er buiten weer gesport worden. De Vries: "Daar waar we eerst met drie jeugdgroepen op woensdagavond trainden, besloten we nu de trainingen te verspreiden over woensdag-, donderdag- en vrijdagavond. Uiteraard houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Zo houden bijvoorbeeld de trainers anderhalve meter afstand, moeten ouders minimaal tien meter afstand houden en is er geen mogelijkheid tot omkleden. Ook voorkomen we fysiek contact tijdens de training. Partijvormen kunnen niet plaatsvinden. Maar al spelenderwijs proberen we wel wat wedstrijdjes in te passen."

Openbaar terrein
De locatie is aan de Almstein in Oss, maar ideaal is dat niet. "Het is een openbaar terrein en we gokken erop dat er plek voor ons is. Ook hangt de ring er hoger dan normaal het geval is. Laten we hopen dat we in het nieuwe seizoen weer in de zaal mogen basketballen en dan ook in wedstrijdverband. Het is natuurlijk raar dat de scholen nu wel open zijn en dat de leerlingen samen mogen sporten. De binnensportaccommodaties moeten echter dicht blijven. Vervelend, het is niet anders."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant