Logo kliknieuws.nl/oss
Aan het werk voor Stichting Taxus Taxi.
Aan het werk voor Stichting Taxus Taxi.

Stichting Taxus Taxi vanaf 1 juni weer actief met inzamelactie

  •   322 keer gelezen

Het taxus inzamelseizoen staat voor de deur. Ook dit jaar is Stichting Taxus Taxi weer actief om zoveel mogelijk taxussnoeisel in te zamelen.

Vorig jaar heeft de stichting een totale hoeveelheid van 346.000 kilo taxussnoeisel ingezameld. Elk jaar zijn er weer duizenden taxusdonateurs die hun takje bijdragen. Stichting Taxus Taxi hoopt, in samenwerking met Den Ouden Groep, ook dit jaar weer op een mooie opbrengst in de 'strijd tegen kanker'.
Op 1 juni geeft de stichting het startschot en is het weer mogelijk om 24/7 alvast online een afspraak te maken via taxustaxi.nl/afspraak.
Praktische zaken
Taxus Taxi komt het snoeisel kosteloos voor de deur ophalen bij een minimale hoeveelheid van 15 kilo. Voor kleinere hoeveelheden kan men terecht bij de verschillende inzamelpunten, die terug te vinden zijn via taxustaxi.nl/uitgiftepunten. Taxus Taxi benadrukt dat de kwaliteit van het snoeisel erg belangrijk is. Zo is de stof taxol met name aanwezig in de jonge scheuten (eenjarig snoeisel) van de taxushaag. Ze kunnen hele struiken of oude takken van een taxushaag dan ook niet gebruiken. Om broei te voorkomen vragen zij om een kuil, ter grote van een voetbal, te maken in de gevulde tas. En het snoeisel zoveel mogelijk uit de zon te houden.

Meer berichten