Logo kliknieuws.nl/oss
Foto:

BHIC zoekt materiaal over coronacrisis in Noord-Brabant

  •   keer gelezen

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) in ’s-Hertogenbosch roept mensen op materiaal in te leveren dat een beeld geeft van de coronacrisis in deze provincie. Het coronavirus heeft op dit moment zo veel invloed op onze samenleving, dat we ons dit nog lang zullen herinneren.

"Wij willen graag informatie verzamelen, zodat historici over 50 of 100 jaar ook nog kunnen onderzoeken hoe wij deze crisis hebben meegemaakt en wat er gebeurde in onze samenleving. We vragen daarom aan iedereen, Brabanders, organisaties en bedrijven uit deze regio, om foto’s, filmpjes en documenten in te sturen die iets zeggen over deze tijd. Een selectie daarvan zal worden opgenomen in onze collectie. De sluiting van horeca, scholen, musea en theaters, de stille straten en het thuiswerken en thuis les krijgen. Maar ook het niet naleven van de maatregelen enerzijds, en de sociale en creatieve initiatieven die ontstaan om elkaar te helpen anderzijds. Deze pandemie is een ‘historische gebeurtenis’ van formaat, daarover bestaat weinig discussie. Daarbij wordt Oost-Brabant ook nog eens aangemerkt als het epicentrum van het coronavirus", meldt het BHIC.
Inwoners, organisaties en bedrijven uit heel Brabant kunnen materiaal per post sturen naar het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), onder vermelding van ‘Coronacollectie’, Postbus 81, 5211 NW ’s-Hertogenbosch. Digitaal uploaden kan via https://coronacollectie.bhic.nl. Meer informatie via coronacollectie@bhic.nl

Meer berichten