(Archieffoto: Jack van Lieshout)
(Archieffoto: Jack van Lieshout)

'Wonen op bovenverdieping vergroot aantrekkelijkheid en leefbaarheid van stad'

Algemeen 481 keer gelezen

OSS | De stimuleringsregeling 'Wonen in het centrum' ook in 2020 vaststellen. Dat adviseert het college van B&W aan de Osse gemeenteraad.

De stimuleringsregeling was ook van kracht in 2018 en 2019. Naar tevredenheid van pandeigenaren, die aangeven dat de regeling heeft geholpen bij het besluit om hun pand te gaan verbouwen. Er zijn twintig woningen met subsidie gerealiseerd. Daarmee wordt voldaan aan de doelstelling van het uitbreiden van de hoeveelheid kleinschalige woonruimte. 

Levendiger
De reden dat de regeling is ingevoerd, is omdat in het Osse centrum bovenverdiepingen boven winkels vaak leeg staan. De gemeente wil pandeigenaren stimuleren om deze (deels) te verbouwen tot woonruimten. Zo wordt het centrum op rustige momenten levendiger en sociaal veilig. De aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de Osse stad wordt vergroot.

Parkeren
De pilot 'Parkeren bij wonen in het centrum' wordt verlengd tot en met 31 december 2021. Dit heeft geholpen om de verhuurbaarheid van panden te vergroten. Het heeft niet geleid tot een vergrote parkeerdruk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant