Het voormalige Raadhuis in Ravenstein. (Foto: Google Maps)
Het voormalige Raadhuis in Ravenstein. (Foto: Google Maps)

Asbestsanering in voormalig Raadhuis Ravenstein kost 490.000 euro

Algemeen 482 keer gelezen

RAVENSTEIN | Het college van B&W wil in het voormalige Raadhuis van Ravenstein de asbestbronnen volledig verwijderen. Daarvoor wordt een investeringskrediet van 490.006 euro beschikbaar gesteld.

De gemeente Oss vindt het belangrijk dat het Raadhuis behouden blijft voor een onderneming met een semi openbare functie. Stichting Ravensteins Raadhuis, restaurant Donato's Gewoon Bijzonder (de huurder), Toeristische informatiecentrum Ravenstein (TIR), Heemkundekring Land van Ravenstein en het Sint Barbara Gilde zijn straks samen de hoofdgebruikers. Eind 2019 tekenden ze een samenwerkingsovereenkomst.

Verbouwing
Voor de verbouwing werd onderzoek uitgevoerd. Daaruit blijkt dat de ruimten momenteel veilig te betreden en te gebruiken zijn. Het is mogelijk om asbestmaterialen te behouden. Het leidt straks tijdens een verbouwing wel tot belemmering en beperkingen en daardoor kan de veiligheid en gezondheid van het bouwpersoneel niet worden gegarandeerd. Het belemmert ook aanpassingen en het onderhoud in de gebruiksfase. Dit zorgt voor hogere exploitatielasten. Ook is ieder jaar een risico asbestbeheerplan in het gebouw een vereiste. Het college prefereert daarom het totaal verwijderen van asbestbronnen in het gebouw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant