Logo kliknieuws.nl/oss
Mensen in financiële nood kunnen een bijdrage krijgen.
Mensen in financiële nood kunnen een bijdrage krijgen.

In financiële nood? Ga naar het Mia Vervoort fonds

  •   keer gelezen

OSS | Het was een flinke klap toen Mia Vervoort vrij plotseling, na een ziekenhuisverblijf van drie dagen, overleed aan corona. Mia's hart lag bij het helpen van mensen met financiële problemen. Ze was dan ook bestuurslid van Stichting Met Elkaar: Oss tegen armoede, het Solidariteitsfonds Oss en de Quiet Community Oss. Als eerbetoon aan Mia zijn deze drie stichtingen een bijzonder project gestart om mensen in financiële nood als gevolg van een crisis bij te staan: Het Mia Vervoort fonds.

door Moniek Jaspers

Mari Peters heeft de afgelopen tien jaar samengewerkt met Mia bij Stichting Met Elkaar: Oss tegen armoede en het Solidariteitsfonds. De voorzitter van Met Elkaar: Oss tegen armoede vertelt ons over haar: "Mia was een bijzondere vrouw. Ze heeft zich altijd ingezet voor haar medemens in Oss. Voor haar hulp aan de Osse maatschappij heeft ze ook een Gouden Oogappel gekregen. Ze was enorm betrokken en sociaal en had een groot hart. Ze was een heel geliefde vrouw. De laatste tijd verkeerde ze in wat mindere gezondheid. Haar longen hebben het virus niet aangekund. Dat is heel triest." Mia laat haar man Maarten, haar twee kinderen en zes kleinkinderen achter.

Eerbetoon aan Mia
Na het overlijden van Mia, wilden Mari en andere vrijwilligers van de stichtingen graag iets doen. "Het was een flinke klap om te verwerken. Tijdens de crematie vroegen we ons af wat we hiermee konden doen om anderen te helpen. Door de huidige crisis zullen veel mensen in economische problemen komen. In overleg met de familie is daar het Mia Vervoort fonds uitgekomen om tijdelijk financiële noodhulp te bieden en zo ook Mia te herinneren. Het is een eerbetoon aan haar", aldus Mari. Het Mia Vervoort fonds loopt nu enkele weken en er blijkt zeker behoefte aan hulp te zijn. De verwachting is dat deze behoefte de komende maanden sterk zal groeien. "Er is nu al behoefte maar de verwachting is dat daar een grote nieuwe groep bij zal komen. In het begin zijn er nog de maatregelen van de overheid, maar uiteindelijk raken ook de spaarpotjes op. Er zal dan een flinke stijging van mensen in nood komen." Met nood wordt bedoeld het niet kunnen betalen van eerste levensbehoeften, zoals eten of medicijnen.

Durf te vragen
De insteek van het Mia Vervoort fonds is een breed maatschappelijk project, omdat de overheid de financiële problemen niet alleen kan oplossen. Mensen in financiële nood kunnen een bijdrage krijgen door contact op te nemen met één van de drie betrokken stichtingen of met één van de samenwerkingspartners, waaronder ONS welzijn of de gemeente Oss. Er wordt dan bepaald of het inderdaad een noodgeval betreft en of de betreffende persoon niet al eerder steun heeft gekregen van het fonds. Het bedrag is afhankelijk van de grootte van het gezin. Mari: "Wij willen snel werken en goed bereikbaar zijn. Het probleem is echter dat mensen zich vaak niet aan te durven melden uit schaamte. Dan gaat het enkel van kwaad tot erger. Je kunt het beste zo vroeg mogelijk bij ons aankloppen."

Voor meer informatie, om een hulpvraag in te dienen of om te doneren, ga naar www.metelkaaross.com.

Meer berichten