Logo kliknieuws.nl/oss
De bungalow van Mundel van Wezenbeek.
De bungalow van Mundel van Wezenbeek.

Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis

  •   keer gelezen

OSS | Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt de unieke kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Huiseigenaar Mundel van Wezenbeek geeft op zaterdag 23 mei een online thematour met uitleg over duurzame maatregelen. Mensen kunnen zich aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours

Mundel van Wezenbeek heeft allerlei energiebesparende maatregelen toegepast in haar bungalow, zoals isolatie, centrale balansventilatie en zonnepanelen. Tijdens de online thematour neemt zij gasten mee in haar stappenplan voor de woning. In heel Nederland vinden dit voorjaar online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De virtuele bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar om tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn acht plekken beschikbaar. Binnenkort wordt er nog een derde online thematour georganiseerd in Oss.

Meer informatie
De Nationale Duurzame Huizen RouteDe thematours worden in samenwerking met Oss Schakelt Door (het energiebesparingsplatform van de gemeente Oss) aangeboden en zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen. Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.
Binnen het grote aanbod van duurzame initiatieven in de gemeente Oss, biedt het platform Oss Schakelt Door vanaf juni 2020 een jaar lang overzicht, inzicht en advies. Om energiebesparing te stimuleren, kunnen bewoners maandelijks aan duurzame challenges meedoen.

Meer berichten