Logo kliknieuws.nl/oss
Het terras van Brasserie La Colline in Oss.
Het terras van Brasserie La Colline in Oss.

Gemeente Oss staat uitbreiding van terrassen waar mogelijk toe

  •   1248 keer gelezen

OSS | Het Centrummanagement Oss en Koninklijke Horeca Nederland – afdeling Oss heeft de gemeente Oss gevraagd of de ruimte voor terrassen uitgebreid kan worden. Samen met hen heeft gemeente Oss daarvoor een plan gemaakt, waarbij uitbreiding tot 1 november mogelijk is. 

Door coronamaatregelen kunnen er minder mensen op het terras zitten omdat je rekening moet houden met de 1,5 meter. De extra terrasruimte geeft de horeca-ondernemers meer mogelijkheden. Wethouder Joop van Orsouw: "Het zijn onzekere tijden voor de horecaondernemers in het centrum, in de kernen en in het buitengebied. Als gemeente willen we erg graag meewerken aan dit plan. We hebben de aanvragen van de horeca-ondernemers verwerkt in een totaalplan. Daarbij bekeken we steeds wat mogelijk is voor de ondernemers en wat mogelijk is in verband met de veiligheid van onze inwoners."

Aanvragen voor uitbreiding in centrum en kernen
Er zijn meer dan 55 aanvragen binnengekomen voor uitbreiding van het terras. Niet alleen van ondernemers uit het centrum. Ook ondernemers uit de kernen en het buitengebied willen graag uitbreiding. Bij de meeste ondernemers is het mogelijk om uit te breiden. Gemeente Oss heeft aangegeven waar ruimte is om dat te doen. Voorwaarde is dat de ondernemers zelf in gesprek gaan met de omgeving.

Regels
Er zijn uiteraard wel de nodige regels. Zo mag er op de uitbreiding geen muziek ten gehore worden gebracht. Tafels en stoelen mogen niet buiten de begrenzing of op looproutes worden geplaatst. Weekmarkten hebben voorrang, dus de terrassen moeten uiterlijk op de avond ervoor worden verwijderd. Er mag geen terras worden geplaatst op fietsenstallingen of op en rondom gehandicaptenparkeerplaatsen.

Meer berichten