Advertorial

Sim only verbruik

  •   keer gelezen

Om gebruik te maken van een smartphone, sluiten veel Nederlanders een abonnement af. Vaak wordt er gekozen voor een abonnement waar een toestel bij in zit. Je betaalt in dat geval echter een flink bedrag per maand om het toestel te gebruiken. De maandelijkse kosten voor het gebruik van jouw telefoon liggen een stuk lager wanneer je kiest voor sim only. Wil je ook een sim only abonnement afsluiten? Dan is het verstandig de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Bij zo’n vergelijking kijk je waarschijnlijk al snel naar het meest voordelige sim only abonnement. Dit is logisch, maar het is ook verstandig om naar het verbruik te kijken.

Waar maak je allemaal gebruik van?
Bij het afsluiten van een sim only abonnement kies je zelf voor de inhoud van jouw abonnement. Allereerst wil je natuurlijk met jouw telefoon kunnen bellen. Belminuten moeten in dat geval deel uitmaken van jouw abonnement. Tegenwoordig kiezen veel mensen ook voor een databundel. Met zo’n bundel kun je ook buiten de deur internetten. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je regelmatig buiten huis bent en niet beschikt over een wifi-verbinding. Naast belminuten en data kun je ook nog kiezen voor sms’jes. Deze worden tegenwoordig niet veel meer verstuurd. Bij sommige aanbieders krijg je deze er dan ook gratis bij wanneer je daar een sim only abonnement afsluit.

Hoeveel gebruik je het?
Je bent er nog niet wanneer je weet wat de inhoud van jouw bundel moet worden. Waarom niet? Omdat je bij sim only ook zelf bepaalt hoe groot een bundel is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor 200 belminuten, maar ook voor onbeperkt bellen. Dit geldt ook voor de omvang van jouw databundel. Er zijn databundels van 1 GB, maar je kunt ook kiezen voor 5 GB of onbeperkt internet.

Voordat je een sim only abonnement afsluit, moet je dus ook rekening houden met het gebruik van jouw toestel. Ben je iemand die veel belt en zit je buiten de deur ook geregeld op internet? Dan doe je er goed aan voor een abonnement te kiezen met veel belminuten en data. Gebruik je jouw toestel niet veel? Kies dan voor een kleine bundel. Hoe kleiner jouw bundel is, des te lager de maandelijkse kosten uitvallen.

Gebruik van sim only in het buitenland
Sinds enige tijd kun je een telefoonabonnement in heel Europa voor dezelfde kosten gebruiken. Dit betekent dat jouw belminuten en internetbundel dus ook in het buitenland geldig zijn. Kom je geregeld in het buitenland voor jouw werk? Dan kan het zijn dat er op den duur kosten gepaard gaan met het gebruik van jouw toestel. Providers kunnen bijvoorbeeld een datalimiet instellen voor internetgebruik in het buitenland. Ben je benieuwd of dit voor jou ook het geval is? Controleer dit dan makkelijk en snel met de roaming rekenhulp van de ACM. Op deze manier weet je direct hoeveel je buiten Nederland kunt internetten zonder dat er extra kosten in rekening gebracht worden.

Meer berichten