Een insuline-inpakster bij het toenmalige Organon in 1936 en de huidige moderne productie bij MSD in Oss anno 2020.
Een insuline-inpakster bij het toenmalige Organon in 1936 en de huidige moderne productie bij MSD in Oss anno 2020.

Organon keert terug in Nederland

Zakelijk 1.675 keer gelezen

De bedrijfsnaam Organon keert terug in Nederland. Dat is het resultaat van overleg tussen de MSD-directie in Nederland en de Landelijke Ondernemingsraad die hierover advies moest uitbrengen. Vanuit de ondernemingsraad is er groen licht voor uitvoering en vervolgstappen in Nederland.

Bijna honderd jaar geleden werd het voormalige Organon opgericht in Oss en die bedrijfsonderdelen maken sinds 2009 deel uit van geneesmiddelenbedrijf MSD. Het Amerikaanse hoofdkantoor van MSD maakte begin februari de plannen bekend om een deel van het productportfolio af te splitsen in een nieuw zelfstandig beursgenoteerd bedrijf. Een maand later werd de nieuwe naam bekend gemaakt die het nieuwe bedrijf wereldwijd krijgt: Organon & Co.
De landelijke ondernemingsraad heeft na uitvoerig beraad en constructief overleg met het Nederlandse management voorwaarden gesteld aan en aanbevelingen gedaan over de afsplitsing in Nederland. Het management van MSD heeft het positieve advies verwelkomd en zal de verdere uitvoering ter hand nemen. Het bedrijf kan nu dus verder met de voorbereidingen van de terugkomst van Organon in Nederland, dus ook in haar geboortestad Oss. De verdere formele besluitvorming over de afsplitsing in Nederland zal naar verwachting dit najaar gebeuren. De nieuwe bedrijfsnaam zal pas officieel gebruikt worden als de spin-off gerealiseerd wordt in de verschillende landen. Naar verwachting is dat in de eerste helft van 2021. Het is de bedoeling op dit moment dat ongeveer 1100 medewerkers van MSD Nederland overgaan naar Organon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant