Archieffoto: Peter Wilbers
Archieffoto: Peter Wilbers

Toch nog een 'stukje kermis' in Oss en de kernen

Algemeen 5.303 keer gelezen

OSS | De gemeente Oss is in overleg met Osse kermisexploitanten om het gebruik van de seizoenstandplaatsen te verruimen in de periode juni tot en met augustus. Deze extra steun is er voor ondernemers met een verkoopwagen met seizoensgebonden etenswaren die op deze manier vanwege het verbod op evenementen tot 1 september een alternatief aangeboden krijgen.

De gemeente Oss heeft acht vastgestelde standplaatsen voor seizoenverkoop van producten, waarvan zes in de stad Oss. Hier worden normaal gesproken in de wintermaanden voor een periode van acht aaneengesloten weken voornamelijk oliebollen verkocht. Als tijdelijke ondersteuningsmaatregel vanwege de coronacrisis kunnen deze plaatsen nu ook gebruikt worden voor seizoensverkoop van etenswaren in de zomermaanden. De ondernemers gaan een gezamenlijk voorstel indienen.

Kernen
De exploitanten denken er ook over na om in de weekenden dat de kermissen in de kernen plaats zouden vinden, er een wagen met lekkernijen neer te zetten. "Het is voor de exploitanten economisch een zware tijd omdat alles stil ligt. Dit biedt ze de kans om toch wat omzet te genereren", aldus wethouder Thijs van Kessel. "Door de verkoop van etenswaren in het Osse centrum, in de wijken en de kernen is er toch een stukje kermis. Belangrijk voor de exploitanten, maar ook leuk voor de inwoners."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant