Oss Schakelt Door.
Oss Schakelt Door.

Gezamenlijk platform Oss Schakelt Door gelanceerd

Algemeen 274 keer gelezen

In 2050 moet de gemeente Oss energieneutraal zijn, net als de rest van Nederland. Uit recent onderzoek onder inwoners is gebleken dat zij niet goed bekend zijn met initiatieven en regelingen die hen kunnen ondersteunen. Met het lanceren van het platform Oss Schakelt Door -een initiatief van de gemeente en diverse duurzame partners- moet daar verandering in komen.

Er moet nog veel gebeuren om in 2050 energieneutraal te zijn. Sinds 2 juni toont het platform Oss Schakelt Door één jaar lang een kalender met iedere maand een besparingsthema. Oss Schakelt Door laat daarmee zien dat energie besparen op drie vlakken voordeel biedt: een lagere energierekening, comfortabeler wonen én een duurzaam steentje bijdragen aan het milieu. Oss Schakelt Door biedt overzicht, inzicht en advies in het grote aanbod van duurzame initiatieven en regelingen, die mensen –zo blijkt uit onderzoek– tot nu toe niet goed weten te vinden.

Meedoen aan challenge
In eerste instantie richt Oss Schakelt Door zich op bewoners (huiseigenaren en huurders). Het bedrijfsleven en vervoer zullen in een later stadium aandacht krijgen. Maandelijks ontvangen inwoners informatie, tips en inspiratie over thema’s als isoleren, energiegebruik verminderen of anders verwarmen. Om mensen te stimuleren mee te doen, organiseert Oss Schakelt Door ook een maandelijkse challenge. Deelnemers maken kans op duurzame prijzen als zij laten zien hoe zij energie besparen. Meer info op www.ossschakeltdoor.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant