Het Osse gemeentehuis.
Het Osse gemeentehuis.

70 procent van Osse ondernemers maakt zich zorgen over toekomst

Algemeen 485 keer gelezen

OSS | 363 ondernemers uit de gemeente Oss hebben de Ondernemersenquête Corona (respons 51 procent) ingevuld. Opvallend is dat bijna 70 procent van hen zich grote zorgen maakt over de gevolgen van de coronacrisis voor hun bedrijf.

De horecaondernemers uiten de meeste zorgen, zo blijkt uit de enquête. Deze groep heeft ook het meest gereageerd. Ze zijn erg bang vanwege de inkomsten- en/of omzetdaling. De ondernemers uit de industriesector maken zich de minste zorgen, uit de bouw maken ze zich niet meer zorgen dan anders.

Schade
Bijna de helft van de ondernemers verwacht schade tot 10.000 euro tot de maand juni. Maar tot september verwachten velen dat de schade nog hoger zal uitvallen. Meer dan de helft van de respondenten verwacht uiteindelijk in financiële problemen te komen.

Steun
Driekwart van de ondernemers die de enquête invulden, heeft steun aangevraagd. Dat lukt in de meeste gevallen goed. De Tijdelijke overbrugging Tozo en de tegemoetkoming voor getroffen sectoren (TOG) zijn het meest aangevraagd (beiden door ruim 40% genoemd). De Noodmaatregel (NOW) is door ruim een derde aangevraagd (35%). Ondernemers maken weinig gebruik van lokale regelingen (16%); Horecaondernemers doen dit nog het meest (27%). 

1,5 meter economie
Ruim 70% van de ondernemers past de bedrijfsvoering aan op de 1,5 meter economie. Horeca en industrie voeren het vaakst aanpassingen door (> 80%); de ondernemers in de agrarische sector het minst (21%).

Aanbevelingen voor gemeente
De ondernemers geven in de enquête verschillende aanbevelingen voor de gemeente Oss. De meest voorkomende zijn:
-Meer advies en duidelijkere regels/protocollen
-Betere of meer handhaving van de openbare orde
-Meer versoepeling van beleid, vooral wat betreft het uitbreiden van terrassen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant