Archieffoto: Korfbalster Vos links in het rood in actie voor DSC
Archieffoto: Korfbalster Vos links in het rood in actie voor DSC

Korfbalster Vos keert terug op het oude nest, DOT gaat voor titel

Sport 398 keer gelezen

OSS | Korfbalvereniging DOT Oss heeft zich voor komend seizoen weten te verzekeren van de diensten van Joan Vos. Vos komt over van het Eindhovense DSC waar ze het afgelopen seizoen mee in de hoofdklasse acteerde. 

Vos groeide op bij DOT en vertrok in de aspiranten naar DSC. Ze speelde met DeetosSnel (Dordrecht), Koog Zaandijk (Koog aan de Zaan) en DSC (Eindhoven) in de Korfbal League en speelde in Oranje U16 en U19. Met Koog Zaandijk speelde ze met en tegen de absolute top van Nederland en bereikte in 2015 en 2016 de Play-Offs in de League en speelde ze in een vol Ahoy en Ziggodome. De inmiddels 27-jarige Vos woont inmiddels in Wijchen en koos onder meer vanwege haar privésituatie om terug te keren naar de club waar ze in de jeugd lange tijd voor speelde. 

Ervaring
Bestuur en staf prijst zich bijzonder gelukkig met de terugkeer van Vos. “We denken dat Joan met haar jarenlange Korfbal League- en Hoofdklasse-ervaring met name de jongere spelers van onze selectie veel bij kan brengen. We willen structureel de stap omhoog maken en haar terugkeer draagt hier zeker aan bij”, vertelt bestuurslid technische zaken Ramon Theunisse enthousiast. Vos vertelt: “Ik ben blij met mijn keuze en terugkeer op het oude nest. Ik heb onwijs veel zin in het nieuwe seizoen en ben blij deel te mogen uit maken van deze jonge leerzame groep." Momenteel komt DOT uit in de tweede klasse. Afgelopen jaar eindigde de ploeg in de middenmoot. Vos is niet de eerste versterking. Eerder werd ook Auke Verwer al toegevoegd aan de selectie. Met deze versterkingen lijkt de club een gedegen titelkandidaat te worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant