Martijn van Loon en Maurits ter Horst van Burgerbar Ome Toon. (Foto: Hans van der Poel)
Martijn van Loon en Maurits ter Horst van Burgerbar Ome Toon. (Foto: Hans van der Poel)

'Heerlijke burger in je ene hand en een speciaalbiertje in de ander'

Zakelijk 4.571 keer gelezen

OSS | Bier, burgers en beleving. Daar draait het om bij Burgerbar Ome Toon, die vorige week de deuren opende in de Peperstraat 10 in Oss. De jonge ondernemers Maurits ter Horst (22) uit Oss en Martijn van Loon (23) uit Macharen zien hun onderneming als een perfecte aanvulling op het al bestaande horeca-aanbod in het Osse centrum.

Wie de Peperstraat 10 binnenloopt, zal verrast zijn. Het hele pand heeft een metamorfose gekregen. De hele benedenverdieping is gestript, er is aan de achterkant een open keuken gemaakt en tussen de tafels en stoelen staat een eetbar. In totaal kunnen er zo'n tachtig mensen zitten, maar vanwege de coronamaatregelen zijn dat er momenteel maximaal dertig.

Mooi verhaal
Nadat het Italiaanse restaurant Da Tommaso stopte, kwam het pand vrij te staan. "Wij hadden samen een plan om er een eigen zaak te starten", aldus Martijn, die Maurits kent van hun stage bij de Boerenbond. "We gingen op zoek naar een concept dat er nog niet was. Wij kwamen op het idee om een Burgerbar te starten. Die is er nog niet en bovendien hebben wij er een heel mooi verhaal bij te vertellen." Nadat vorig jaar al de eerste plannen werden geschreven, werd Burgerbar Ome Toon ("bijna iedereen heeft wel zo'n gezellige oom") in 2020 een feit.

Lokale ondernemers
Van een 'truffel burger', 'boeren burger' tot een 'boze burger' of een biefstuk. Het vlees komt van de boerderij van de familie van Van Loon uit Macharen. "Eerlijk en puur vlees van topkwaliteit en het komt dus uit de eigen regio. Sowieso werken wij met lokale ondernemers. De groente komt bijvoorbeeld van de groenteboer hier uit de Peperstraat en Van Mook uit Nistelrode levert het brood. We hebben ook diverse speciaalbieren. Zo kunnen we de kwaliteit garanderen en mensen willen graag weten waar de producten vandaan komen. Het hele concept klopt. En we zitten natuurlijk op een toplocatie in de Peperstraat. Een straat die leeft en waar de diverse horecaondernemers elkaar versterken."

Beleving
Volgens Maurits is Ome Toon een aanwinst voor de Osse stad. "Met een heerlijke burger in je ene hand en een speciaalbiertje in de andere, is het hier genieten. Met een hippe uitstraling en lekkere muziek spelen we ook in op de beleving. We denken dat we een brede doelgroep aanspreken en ook zeker de twintigers." De eerste week was het in ieder geval hartstikke druk bij Ome Toon. "Mensen zijn heel benieuwd naar het concept van twee jonge ondernemers. De reacties zijn erg goed. Wij hebben er dan ook heel veel vertrouwen in."

Meer informatie
Ome Toon is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 16.00 tot 00.00 en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 00.00 uur. Bereikbaar via info@ome-toon.nl. Meer informatie is te lezen op de website www.ome-toon.nl of volg ze op Facebook en Instagram.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant