De familie Verhoeven van Eeterij Voorafentoe.
De familie Verhoeven van Eeterij Voorafentoe.

Eeterij Voorafentoe bestaat 15 jaar

Zakelijk 1.882 keer gelezen

OSS | Eeterij Voorafentoe aan de Galerij 2 in Oss bestaat 15 jaar. Normaal gesproken zou de familie Verhoeven dit vieren met de gasten, maar vanwege het coronavirus is besloten de festiviteiten te verplaatsen naar later dit jaar.

Theo en Ina Verhoeven startten in 2005 met een lunchroom. Theo had al 25 jaar horeca-ervaring en zag het pand aan de Galerij 2 -waar al sinds 1963 een juwelier was gevestigd- als een kans om voor zichzelf te beginnen. "Ik was toen begin 40 en het was nu of nooit. Samen hebben we deze kans met beide handen aangegrepen. We hebben het pand naar onze eigen smaak gemaakt en zijn gestart met een bedrijf waar we in geloofden. Zo'n vijf jaar geleden hebben we de zaak opnieuw verbouwd, om zo klaar te zijn voor de toekomst." In de loop der jaren groeide Voorafentoe uit tot een gevestigde naam. Niet meer alleen als lunchroom, maar op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond ook als restaurant. Op korte termijn starten ze met ontbijt. "We hebben een grote gastenkring opgebouwd en we zien dat nog steeds andere mensen met onze Eeterij kennismaken. Wij zijn in ieder geval heel tevreden en doen dit met veel passie. Het is hard werken, maar van onze hobby hebben we ons beroep gemaakt." Voorafentoe heeft een open keuken. De kwaliteit van het eten en de service staat voorop. De Eeterij is gespecialiseerd in de Mediterrane keuken, maar ook met Aziatische invloeden. Bijzonder is de ruime hoeveelheid aan vegetarische gerechten.

Coronamaatregelen
Vanwege de coronamaatregelen was Voorafentoe zo'n 11 weken dicht. De Eeterij is wel gestart met afhalen. Dat de zaak nu sinds enkele weken weer open mag -uiteraard met 1,5 meter afstand-, is heel goed nieuws voor de Verhoevens. Ina: "We kennen heel veel gasten persoonlijk. Zo fijn dat we weer aan de slag mogen." Voorafentoe is een echt familiebedrijf. In de zaak werken ook de kinderen van Theo en Ina: Lisa en Luke. Zij willen later de zaak overnemen. Luke heeft gekozen voor de keuken, zodat Theo zich meer op het gastheerschap gaat richten.

Meer informatie
Voorafentoe is van donderdag tot en met zaterdag geopend van 9.30 tot 22.00 uur, op maandag van 11.00 tot 18.00 uur en op dinsdag en woensdag vanaf 9.30 uur. Bereikbaar via (0412) 63 26 36 en contact@voorafentoe.info.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant