De band Paperday.
De band Paperday.

Paperday: eindelijk weer optreden met publiek

Algemeen 369 keer gelezen

OSS | De deels Osse band Paperday geeft op zaterdag 20 juni haar eerste concert mét publiek sinds de coronacrisis. Het intieme concert met maximaal 30 liefhebbers vindt plaats in de Groene Engel. Dat is thuiskomen voor gitarist en zanger Danny van der Wielen. “Het is fijn om cruciale optredens in Oss te doen. Dat is en blijft een vertrouwde plek en ik kijk er enorm naar uit”, aldus de Ossenaar. 

door Moniek Jaspers

Paperday is in 2019 opgericht door Danny van der Wielen, Thijs Schnater en Daan Benting. Ossenaar Robin Reijers is later dat jaar bij de groep gekomen. Het viertal omschrijft hun muziek als energiek, pakkend en ongepolijst wat resulteert in stevige gitaarpop. Plezier maken staat voorop bij de heren. Danny: “We nemen onze muziek serieus, maar het komt vanuit het lol hebben met elkaar. We kunnen positief kritisch naar elkaar zijn, maar ons plezier en onze overtuiging is belangrijker dan een eventueel technisch foutje. We willen de band nog graag naar een hoger niveau brengen, maar het belangrijkste is dat wij onszelf er niet in verliezen.”

Voor publiek
Het voorjaar had er voor de gitaarpopband zonder corona heel anders uitgezien. Zo stond er een mini-tour in Roemenië op de agenda voor Dutch Day, een festival met bands uit Nederland. Alles was geregeld. “We keken daar erg naar uit. Helaas kon het niet doorgaan”, zegt Danny. In de tussentijd hebben de heren niet stil gezeten. Via videobellen hebben ze aan nieuwe muziek kunnen werken. Ook heeft Paperday in Den Bosch en in de Effenaar in Eindhoven livestream-optredens gehouden. Ondanks het ontbreken van live publiek, wist de band veel energie in de optredens te stoppen. “Het voordeel is dat wij tijdens het spelen onderling veel interactie met elkaar hebben. Dat geldt voor een repetitie, een live stream, of voor een show met publiek. Het optreden in Oss wordt de eerste weer met publiek en dat geeft wel een andere dynamiek. Het is gaaf als er mensen komen, of dat er nou dertig of honderd zijn. We hebben er super veel zin in en ik kijk ernaar uit om iedereen bij de Groene Engel weer te zien. Het zal zeker het hoogtepunt zijn van de afgelopen tijd.”

Nieuwe muziek
Tijdens het concert van zaterdag 20 juni, dat ook te volgen zal zijn via een livestream, zal nog niet opgenomen materiaal gespeeld worden. De release van deze nieuwe singels is tijdelijk uitgesteld, maar Danny hoopt dat de muziek op korte termijn opgenomen kan worden. Oss zal dus als eerste de singles te horen krijgen en daarmee maakt Paperday het zichzelf niet makkelijk. “We kunnen nu weer repeteren, maar we moeten wel echt aan de bak. We hebben een deadline te halen, maar daar werken wij juist goed onder. Je kunt dan niet te veel nadenken over elk detail. Het gaat enkel om het maken van muziek. Dat is een leuke uitdaging.”

Informatie
Het concert van Paperday is onderdeel van het zomerprogramma van Cultuurpodium Groene Engel. “Het belooft een leuke avond te worden met z’n vierendertigen”, lacht Danny. “Het is een mooie kans weer eens een live bandje te zien. Ik hoop dat er mensen komen.” Om kaartjes te kopen of om de livestream te volgen, ga naar www.groene-engel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant