Het duo Zingende Zinnen staat in maart in theater De Lievekamp, voor het eerst en met band.
Het duo Zingende Zinnen staat in maart in theater De Lievekamp, voor het eerst en met band.

Theaterdebuut van Osse duo Zingende Zinnen

Algemeen 580 keer gelezen

OSS | Zingende Zinnen heeft op donderdag 4 maart haar theaterdebuut Liefde Loont in De Lievekamp in Oss. Het duo zal nieuwe muziek laten horen, waarvan ook een debuutalbum uit zal komen. Voor het eerst zullen de Ossenaren optreden met een voltallige band. "We zijn blij dat we deze kans krijgen", aldus zanger Wesley van Bergen.

door Moniek Jaspers

In 2014 is Zingende Zinnen ontstaan als een duo bestaande uit Wesley van Bergen en toetsenist Remco van Zandvoort. Oorspronkelijk zongen zij Nederlandstalige covers, maar Wesley kreeg kriebels om zelf liedjes te schrijven. Daar kreeg hij in 2018 de tijd voor toen hij zich fulltime op de muziek ging richten. "In januari 2018 hadden wij twee doelen: wij wilden graag een eigen plaat opnemen en ons theaterdebuut maken. Ik begon thuis met het maken van demo's om deze vervolgens verder uit te werken met Remco. We wilden graag met zo min mogelijk middelen een zo goed mogelijk resultaat behalen. Onszelf uitdagen door de liedjes zelf te arrangeren en op te nemen. Dat werd een leuke uitdaging. Voor het mixen en masteren hebben we vervolgens een beroep gedaan op producer Léon Bartels; dat bleek een goede match.”

Topmuzikanten
Hoewel Wesley en Remco voor de basis zorgden, hoorden ze al snel meer in de liedjes. Daarom hebben ze voor het album en de theatervoorstelling bevriende muzikanten benaderd, die gelukkig enthousiast reageerden. Bassist Kai Liebrand, drummer Leon Schmitz en gitarist Bart-Jan Baartmans zullen live in het theater aanwezig zijn. Wesley: "We wilden graag een bandsound en nu is het ook een band geworden. We zijn echt blij dat deze topmuzikanten meedoen." Ook komen er twee gasten optreden. Wie? Dat wordt later bekend gemaakt.

De Lievekamp
De theaterdroom is er, maar hoe maak je die waar? Het antwoord was simpel voor Wesley: gewoon bellen. Uiteraard was de eerste keus voor de Ossenaren het theater in eigen regio. "Ik kwam in contact met Ron Megens van De Lievekamp. Hij was na een eerste gesprek gematigd positief en merkte meteen ons enthousiasme op. Hij vroeg ons een motivatie van 150 woorden te schrijven en die overtuigde hem. Deze tekst krijgt een belangrijke plek in de voorstelling."

'Gewoon doorgaan'
Het debuut wordt de eerste try-out voor Zingende Zinnen als band. Wesley ziet dit als een mooie kans om te kijken hoe er op de muziek wordt gereageerd en wat ze te bieden hebben. "Ik heb zelf vaak in de zalen van De Lievekamp gezeten en altijd gedacht: dat wil ik ook. Daarom ben ik blij met de stappen die we nu zetten." Ondertussen kijkt Wesley ook al naar de toekomst: "Nu onze eerste doelen zijn bereikt, moeten we weer nieuwe doelen stellen en gewoon doorgaan. We willen graag meer eigen muziek en meer liveoptredens. Gewoon stap voor stap."

De releasedatum van het album is nog niet bekend, maar de show in De Lievekamp staat in het teken hiervan. De voorverkoop is al begonnen in de vorm van een loting. Inschrijven daarvoor kan op lievekamp.nl. Wesley: "Wij hopen op veel aanvragen, zodat we mogelijk zelfs de Rabo Zaal kunnen vullen. Dat zou geweldig zijn." Een aantal singles staan al online op zingendezinnen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant