Weer betaald parkeren vanaf 15 juli

  •   keer gelezen

OSS | Het kabinet is de maatregelen om het coronavirus tegen te gaan aan het afbouwen. Langzaam aan wordt steeds meer mogelijk. Ook in Oss is te merken dat het steeds drukker wordt in de stad en op de parkeerterreinen. Deze maatregel vervalt en per 15 juli moeten bezoekers weer betalen voor het parkeren in Oss.

Wethouder Joop van Orsouw: "Oss is één van de weinige gemeenten in Nederland die het betaald parkeren tijdelijk heeft gestopt. Om hygiënische redenen en ook om winkeliers en ondernemers te steunen in deze lastige tijd. We zien dat het nu weer drukker wordt in de binnenstad. Het is nodig om dit te reguleren. Ook belangrijk is het financiële aspect. Door betaald parkeren weer in te voeren willen we het financiële verlies niet verder laten oplopen."

Hygiëne
Het RIVM heeft aangegeven dat de kans op besmetting via het aanraken van ‘contactoppervlaktes’ in de openbare ruimte minimaal is. Inwoners die de parkeerautomaten niet willen aanraken kunnen gebruik maken van belparkeren. Dit kunnen ze via een belapp doen. In Oss kun je via 16 providers belparkeren en betaal je alleen voor de tijd dat je parkeert.

Financiën
Door niet te handhaven op betaald parkeren loopt gemeente Oss een verlies van ongeveer 175.000 euro per maand. Over de periode half maart – 1 juli is dit ruim 600.000 euro. Door betaald parkeren weer in te voeren wil gemeente Oss dit verlies niet laten oplopen.

Parkeren met je kenteken
Vanaf 1 januari 2020 moet je in het Osse centrum jouw kenteken invoeren op de parkeerautomaat. Je krijgt dan geen parkeerkaartje meer. Het is nog steeds mogelijk om ook met contact geld te betalen. Meer informatie: www.oss.nl/kentekenparkeren.

Meer berichten