Toosten na de ondertekening van de intentieverklaring.
Toosten na de ondertekening van de intentieverklaring.

Intentieovereenkomst voor 1 specialistische onderwijsvoorziening in gemeente Oss

Algemeen 905 keer gelezen

OSS | Al jaren willen de verschillende scholen voor speciaal (basis-)onderwijs in Oss samenwerken op één plek. Een ambitie en initiatief om trots op te zijn, gaat werkelijkheid worden. Schoolbesturen en de gemeente Oss gaan aan de slag om dat met drie scholen voor elkaar te krijgen. 

Kinderen tot 12 jaar die speciale aandacht en begeleiding nodig hebben, krijgen passend onderwijs. De scholen en professionals delen met elkaar makkelijker kennis en ervaring. Op maandag 29 juni tekenden de gemeente Oss, de drie schoolbesturen HUB Noord-Brabant, Optimus en Oosterwijs en het Samenwerkingsverband Primair Onderwijs 30 06 (SWV PO 30 06) de intentieovereenkomst voor één specialistische onderwijsvoorziening in de gemeente Oss.

Kansen voor beter onderwijs en innovatie
Op dit moment zitten de speciale scholen SBO Het Baken (Optimus), SO HUB Oss (Hub Noord-Brabant) en SO De Sterrenkijker (Oosterwijs) op drie verschillende plekken met ruim 350 leerlingen. Het streven is alle kinderen tot 12 jaar speciaal (basis-)onderwijs te geven op één plek. Samen leren en werken, vlakbij elkaar, betekent kansen voor beter onderwijs, maar ook kansen voor innovatie. De scholen kunnen op één plek dan beter samenwerken met onder andere jeugdhulp, kinderopvang- en dagopvangvoorzieningen en zorg. Wanneer deze specialistische voorziening een feit is, is nu nog niet bekend. De ondertekening van de intentieovereenkomst is het startsein voor verdere voorbereiding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant