Van Wanrooij herontwikkelt voormalig gemeentehuis Maasdonk: Het Raadhuys.
Van Wanrooij herontwikkelt voormalig gemeentehuis Maasdonk: Het Raadhuys.

Van Wanrooij herontwikkelt voormalig gemeentehuis Maasdonk

Algemeen 814 keer gelezen

GEFFEN | Het winnende ontwerp voor het voormalige gemeentehuis van Maasdonk is bekend: Het Raadhuys van Van Wanrooij Projectontwikkeling. Op 10 juni koos de beoordelingscommissie het winnende ontwerp. Daarbij nam de commissie de mening van de inwoners van Geffen over vier ontwerpen mee. Op 30 juni nam het college van B&W het advies van de beoordelingscommissie over.

De beoordelingscommissie ziet in het Raadhuys van Van Wanrooij een mooi en passend ontwerp voor de locatie van het voormalig gemeentehuis. In Blok A komt een markant midden gebouw. Het ontwerp is van alle zijden zorgvuldig ontworpen. Het heeft een statige uitstraling en een dorps karakter. De positie en hoogte van de huurwoningen in Blok B maken de doorgang naar de Raadhuisstraat luchtig. De verspringing van de eerste panden versterkt dit. De commerciële ruimte in Blok A brengt levendigheid op het plein. Net als de positie van de voordeuren van Blok B aan het Dorpsplein. Het ontwerp is één geheel. Met zorgvuldige dorpse architectuur en goede detaillering.

Hoe verder?
De gemeente Oss gaat Van Wanrooij een samenwerkingsovereenkomst aanbieden. Van Wanrooij gaat daarna aan de slag om het ontwerp verder uit te werken. Zodra het ontwerp definitief is, krijgt Van Wanrooij een koopovereenkomst aangeboden. Ook start dan de bestemmingsplanprocedure. Als alles voorspoedig verloopt, start de bouw in de tweede helft van 2021.

Ontwikkelperspectief
Geffenaren mochten hun mening geven over de vier ontwerpen. Meerdere inwoners kwamen met opmerkingen over de inrichting van de openbare ruimte. Deze opmerkingen neemt de gemeente Oss mee in de uitwerking van het definitieve plan voor het Dorpsplein. Het ontwikkelperspectief blijft het uitgangspunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant