Gemeente Oss blijft Stichting Wijkbus Oss financieel steunen | Kliknieuws
Logo kliknieuws.nl/oss
Het Osse gemeentehuis.
Het Osse gemeentehuis.

Gemeente Oss blijft Stichting Wijkbus Oss financieel steunen

  •   keer gelezen

OSS | De gemeente Oss geeft ook voor het jaar 2021 subsidie aan de Stichting Wijkbus Oss. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Het subsidiebedrag wordt bepaald op basis van de begroting 2021 van de Stichting Wijkbus Oss. De begroting is in oktober 2020 bekend. Met de financiële bijdrage kan de wijkbus in Oss blijven rijden en kunnen de kosten voor de reizigers laag blijven.

Groei
De wijkbus rijdt sinds 15 december 2014 in Oss. Dit omdat de stadsdienst Oss werd opgeheven door de provincie Noord-Brabant en Arriva. De wijkbus is een succes geworden. Reizigers zijn positief, en er zijn voldoende gemotiveerde vrijwillige chauffeurs. Het aantal passagiers neemt elk jaar toe.
'Belangrijk'
Wethouder Joop van Orsouw is blij met de wijkbus en de vrijwilligers. "Voor veel inwoners in Oss is de wijkbus de enige manier om ergens te komen. Bovendien is het voor veel inwoners een plek om anderen te ontmoeten. Vooral voor ouderen die alleen thuis wonen is de wijkbus daarom erg belangrijk."

Coronacrisis
Door de coronacrisis rijdt de wijkbus op dit moment niet. Het is nu nog niet duidelijk wanneer de wijkbus wel weer kan gaan rijden en of er extra maatregelen genomen moeten worden. Dit kan betekenen dat ook de kosten toenemen. De gemeente Oss gaat samen met de Stichting Wijkbus bekijken hoe de wijkbus in de toekomst in Oss kan blijven rijden. En welke bijdrage van de gemeente daarbij nodig is.

Meer berichten