Logo kliknieuws.nl/oss
Ans Lamers bij de jachthaven van De Lithse Ham.
Ans Lamers bij de jachthaven van De Lithse Ham.

'Genieten op het mooiste plekje van Nederland'

  •   2010 keer gelezen

LITH | Ze noemt het het mooiste plekje van Nederland. En geef Ans Lamers eens ongelijk! Vanaf het terras van haar Brasserie De Lithse Ham heb je een geweldig uitzicht. Aan de ene kant de Maas en de natuur, aan de andere kant de indrukwekkende jachthaven. Bij de brasserie kun je bovendien genieten van lekker eten en drinken.

Ans runde vijf jaar Café de Poot in Lith. Toen ze daarmee stopte, begon het horecaleven echter toch weer te kriebelen. Toen De Lithse Ham op haar pad kwam, besloot ze het restaurant over te nemen. "Het is echt enorm snel gegaan. Op 27 juni 2019 was de vergunning rond, een dag later gingen we al open. Het was in het begin echt zoeken, maar we hebben met het hele team keihard gewerkt. Met een goede zomer hebben we veel gasten mogen verwelkomen."

Brede doelgroep
Bij Brasserie De Lithse Ham staat gezelligheid centraal. Iedereen is er welkom, van jong tot oud. Voor de jeugd staat er bijvoorbeeld een tafelvoetbalspel en er is ook een pool- en airhockeytafel. Naast de brasserie is een voetbalveld en een speeltuin. "Het is hier gewoon keigezellig en dat krijgen we ook terug van onze gasten."

Ruime kaart
Brasserie De Lithse Ham is iedere dag open van 12.00 tot 22.00 uur (keuken tot 21.00 uur). Het is er heerlijk vertoeven om wat te drinken, maar je kunt er ook goed eten. Van een uitsmijter, friet en soep tot een schnitzel, halve haan en een ijsje na afloop. Het is ook mogelijk om eten en drinken af te halen, ideaal bijvoorbeeld voor de bezoekers van het recreatiestrand iets verderop.

Feesten
Wil je een feest geven? Vraag dan bij Brasserie De Lithse Ham naar de mogelijkheden. Zowel de Brasserie als het naastgelegen bruine café zijn geschikte locaties om bijvoorbeeld een bedrijfs- of familiefeest of bruiloft te vieren.

Gasten
Ans is helemaal klaar voor het zomerseizoen. "Nog zo vaak horen we van mensen dat ze niet wisten dat er hier een brasserie was gevestigd. We merken gelukkig dat steeds meer gasten ons weten te vinden. Mensen die hun boot in de haven hebben liggen, maar ook fietsers. Er ligt hier een prachtige fietsroute. Natuurlijk hopen we dat nog veel meer mensen hier in de zomer komen genieten. Je kunt hier bijna voor de deur parkeren. Wij hebben er in ieder geval zin in!"

Meer informatie
Brasserie De Lithse Ham is gevestigd aan de Lithse Ham 3 in Lith. Bereikbaar via telefoonnummer (0412) 48 36 56.

Meer berichten