De Arethusa-dames van dit seizoen.
De Arethusa-dames van dit seizoen.

Waterpolotalent uit de regio kiest voor overstap naar Arethusa

Sport 799 keer gelezen

OSS | Voor het eerst in de clubhistorie gaat de damesafdeling van Arethusa bij het waterpolo uit drie teams bestaan. De selectie wordt komend seizoen versterkt met vijf nieuwe speelsters uit de regio. Vanuit de jeugd maken twee talenten de overstap.

Hoofdtrainer Hans Willemsen is tevreden met de zeven aanwinsten. "We kunnen hierdoor alle speelsters binnen onze club op een passend niveau laten spelen, zowel prestatiegericht als recreatief. Vanuit een brede basis willen we vervolgens ook structureel op een hoger niveau gaan spelen."

Nieuwe speelsters
Pleun de Groot (18), Simone Lucas (19) en Femke Boersma (17) komen over van Zeester-Meerval uit Uden. Esmee Lucas (17) stapt over van PSV uit Eindhoven en Janne-Lynn Himpers (15) komt over van ZVDO uit Andel. Vanuit eigen jeugdopleiding stromen Kimberly van de Meulenreek (14) en Sophie Merkens (13) door.

Ambities
Dames 1 speelt in de landelijke tweede klasse en stond op een vijfde plek toen het seizoen werd beëindigd vanwege de corona-maatregelen. Dames 2 stond op dat moment zesde in de regionale tweede klasse. Dames 3 zal als nieuw team starten in de regionale derde klasse, maar wil direct hoge ogen gooien omdat alle dames op een hoger niveau geacteerd hebben. Willemsen: "Met de komst van deze talentvolle meiden én de terugkeer van routinier Chaneequa Kocken (27) na een jaar blessureleed verwachten we komend seizoen met zowel dames 1 en dames 2 mee te spelen voor promotie naar een hoger niveau." Hij vervolgt: "De afgelopen jaren hadden we nauwelijks ruimte voor speelsters die een stapje terug wilde doen en op recreatief niveau wilde blijven waterpoloën. Bij de herenafdeling zijn er wel twee teams voor spelers die wat minder vaak trainen, maar nog wel regelmatig wedstrijden spelen. Met de komst van dames 3 ontstaat deze ruimte nu ook bij de dames. We nodigen oud-speelsters van Arethusa van harte uit voor een terugkeer bij onze club."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant