Logo kliknieuws.nl/oss
Leerlingen van De Evenaar in theater De Lievekamp.
Leerlingen van De Evenaar in theater De Lievekamp.

De Lievekamp maakt musical onvergetelijk voor basisschoolleerlingen

  •   557 keer gelezen

OSS | Geen schoolkamp en geen CitoGala. Maar gelukkig wel een bijzondere musical voor de leerlingen van het laatste schooljaar uit het basisonderwijs. Voor veel achtstegroepers uit de gemeente Oss is dit werkelijkheid geworden. In de maanden juni en juli heeft De Lievekamp drie weken lang haar deuren opengezet, zodat maar liefst veertien basisscholen toch hun eindmusical konden opvoeren. Zo eindigt de basisschooltijd van de groepen 8 onverwachts wel heel speciaal.

Als echte musicalsterren lopen de kinderen van Daltonschool De Evenaar via de artiesteningang naar binnen. Wow! Verbazing en ongeloof is van hun gezichten af te lezen wanneer de leerlingen op het grote podium van De Lievekamp staan. Nu pas beseffen ze dat zij hier zo meteen staan te schitteren met hun musical ‘Windkracht 8’. Samen met de leerkrachten nemen de leerlingen de laatste dingen door en kleden ze zich om voor een goede generale en spetterende première. Zenuwen kent de groep leerlingen van De Evenaar niet, ze hebben er alleen maar heel veel zin in. Het is inmiddels één minuut voor aanvang van de première, dus iedereen gaat op de afgesproken plek in de coulissen staan. Het licht in de zaal dooft, de spot op het podium gaat aan en juf Loes stelt die ene belangrijke vraag: "Zijn we er klaar voor?" Een krachtig 'Ja!' vult de zaal en de muziek start in.

Komische sketches
‘Windkracht 8’ is een memory lane door de gehele basisschooltijd van de kinderen van groep 8. Hoe ze begonnen in de kring als kleuter tot het oudergesprek in groep 6 en van de gymles in groep 5 tot het verkeersexamen in groep 7. Dat het verhaal gebaseerd is op de werkelijkheid, blijkt uit de namen van de docenten die in de musical gebruikt worden. Dit zijn namelijk de echte namen van de leerkrachten van De Evenaar. En ook de actualiteit ontkomt er niet aan. Zo wordt de coronaperiode door de achtstegroepers in een positief jasje gestoken. De persconferentie van ‘Rutte junior’ zorgt voor creativiteit bij de leerlingen en zo presenteren ze een heus thuiswerkdagboek van De Evenaar. In dit thuiswerkdagboek worden de laatste maanden van groep 8 omgetoverd tot komische sketches.

Gespannen koppies

Het zijn de mooiste momenten waarop de basisschool en De Lievekamp op het podium samenkomen tijdens de liedjes. Medewerkers van theater De Lievekamp verzorgt daarbij de professionele techniek, zoals licht en geluid en de kinderen van groep 8 brengen hun enthousiasme en saamhorigheid mee. Deze samenwerking zorgt voor beiden voor een geweldige herinnering. Na het slotlied maken de gespannen koppies plaats voor lachende gezichten. De kinderen juichen en springen en er wordt hier en daar zelfs een traantje weggepinkt. "De Lievekamp maakt echt indruk op ze", weet juf Gertie.

Livestream
De schoolmusicals in theater De Lievekamp werden als gevolg van de 'coronamaatregelen' noodgedwongen zonder publiek gespeeld. Dankzij de streamingsdiensten en/of de digitale beelddragers konden alle (groot)ouders toch nog hun (klein)kinderen zien schitteren in hun eindmusical. Voor iedere generatie een ervaring die nooit zal worden vergeten.

Meer berichten