Logo kliknieuws.nl/oss
Foto ter illustratie. (Hans van der Poel)
Foto ter illustratie. (Hans van der Poel)

Minder ondernemers maken zich zorgen over gevolgen coronacrisis

  •   558 keer gelezen

OSS | De tweede peiling over de gevolgen van de coronacrisis is van 24 juni tot en met 5 juli 2020 gehouden onder Osse ondernemers. Deze online vragenlijst is door 200 ondernemers ingevuld. Dat zijn er minder dan bij de eerste peiling in mei 2020: 363.

In mei maakte 68% van de Osse ondernemers zich zorgen over de gevolgen van de crisis. Dat is bij de tweede peiling nog 52%. Net als bij de eerste peiling zijn er de meeste zorgen bij horeca, cultuur, sport en evenementen. Ook in de landbouwsector lijken de zorgen toe te nemen. Ongeveer de helft van de ondernemers geeft aan dat door de versoepelingen van de coronamaatregelen hun bedrijf weer open kon of de werkzaamheden weer kon uitbreiden.

Financiële problemen
Nog steeds verwachten ondernemers financiële problemen, met name in de cultuur, horeca en landbouw. Bijna 40% van de ondernemers maakt gebruik van de landelijke steunmaatregelen NOW Tozo en de TOGS-regeling. Acht op de tien ondernemers leent geen geld vanwege de coronacrisis. Andere problemen die ondernemers benoemen zijn de negatieve invloed van de coronacrisis op de werkgelegenheid (87%), uitstellen of bijstellen van investeringsplannen (59%), minder mogelijkheden voor investeringen (30%) en gedwongen investeringen om te voldoen aan de coronamaatregelen (8%).

Derde peiling
Het rapport met alle resultaten van de tweede Ondernemersenquête Bedrijven staat op www.oss.nl/bedrijvignieuws. Om de invloed van de coronacrisis voor Osse ondernemers te blijven volgen, is in september 2020 de derde ondernemerspeiling.

Meer berichten